Jaki parkiet wybrać do salonu?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
mieszkanie1
- Aktywny

Re: Jaki parkiet wybrać do salonu?
Nie zaśmiecajcie forum taką ilością reklam!! Rozmawiamy tu o drewnianych podłogach, które się sprawdzą najlepiej w salonie.
Myślę, że panele drewniane górują nad parkietem. Są bardzo łatwe w ułożeniu dzięki specjalnemu zamkowi "5Gs" - można ułożyć deski bez użycia kleju.
Myślę, że panele drewniane górują nad parkietem. Są bardzo łatwe w ułożeniu dzięki specjalnemu zamkowi "5Gs" - można ułożyć deski bez użycia kleju.
- cyklinowaniewaw
- Początkujący

- Kontakt:
Proszę zobaczyć tutaj: cyklinowanie .waw.pl/galeria. Może coś wpadnie w oko.
barlinek stara się czerpać rozwiązania od najlepszych, ale niestety sama łatwość montażu to za mało. podłoga musi jeszcze wyglądać dobrze. a nie tak: http://www.leroymerlin.pl/podlogi-drewn ... ,l189.html... wiec wystarczy pooglądać zdjecia balterio i wszystko bedzie jasne.
Czy nie lepiej byłoby zamiast tępić zło szerzyć dobro?
Ja w swoim domu mam finishparkiet już od 15 lat. Najbardziej co mi się w nim podoba, to to, że cały czas jest w modzie
Ostatnio robiłem remont i na koniec, gdy już robiłem porządki postanowiłem specjalnym preparatem nabłyszczyć swój parkiet. Gdy przyjechała do mnie rodzina to mówią, wszystko ładnie pięknie ale ten parkiet to rewelacja ;D Po tylu latach, a wygląda jak nowy
sprawdź tu
ostatnio coraz czesciej mowi sie o panelach włoskiego producenta Skema. 2 producent podlog laminowanych w Europie. www.skema.eu
W Polsce to jest nowosc ale jaka klasa, wloski design, cieple, ladne, bardzo dobre parametry tech. inne niz te ktore zalaly juz nasz rynek przez ostatnia dekade.
Jest dystrybutor we Wroclawiu. www.albero-podlogi.eu
Podlogi rewelacja
W Polsce to jest nowosc ale jaka klasa, wloski design, cieple, ladne, bardzo dobre parametry tech. inne niz te ktore zalaly juz nasz rynek przez ostatnia dekade.
Jest dystrybutor we Wroclawiu. www.albero-podlogi.eu
Podlogi rewelacja
Czy koniecznie musi być to parkiet? Wiem,że jego cena zachęca,ale warto pomyśleć w kwestii podłogi także w perspektywie ogrzewania podłogowego,a tutaj w szczególności polecałbym deskę naturalną,która znakomicie się sprawdzi.
Tylko nie parkiet!
Jeśli ma się do wyboru tyle pięknych podłog, to po co sięgać po rozwiązanie rodem z lat 80tych? Rozumiem, ze deski odpadają, bo za dużo zachodu, ale są jeszcze piękne panele laminowane, wystarczy wspomnieć balterio np w wydaniu wenge afrykańskie!
A czemu parkiet to lata 80? Parkiet to coś co zawsze wygląda modnie i na topie. Ja mam np. coś takiego - zobacz - prezentuje się świetnie, wystarczy dodać jakieś fajnie dodatki dobrać.
-
kruchezjabłkami
- Aktywny

Bardzo duży wybór parkietów ma sklep http://www.parkietymarzen.com.pl/. Jaki rodzaj wybierzesz, to kwestia gustu. Ważne wg mnie, aby był dobrej jakości i dobrze położony, przez fachowców.
Tutaj mają fajne podłogi http://www.finishparkiet.pl/
Parkiet mi się podoba, do tego odpowiednia aranżacja wnętrza, klasyka ponadczasowa. Sami mamy deski z baltic wood i nie zamieniłabym je na panele. Jednak drewno to drewno.Ewelka pisze:Tylko nie parkiet!Jeśli ma się do wyboru tyle pięknych podłog, to po co sięgać po rozwiązanie rodem z lat 80tych? Rozumiem, ze deski odpadają, bo za dużo zachodu, ale są jeszcze piękne panele laminowane, wystarczy wspomnieć balterio np w wydaniu wenge afrykańskie!