W sobotę wykopy pod ławę fundamentowa na głębokość 1,2 m podłoże było gliniaste ale po ostatnich opadach podłoże zrobiło się bardzo miękkie i sie zapada pod niewielkim nawet ciężarem.
Czy jest jakiś sposób na utwardzenie aby można było kontynuować dalsze prace chodzi o wylanie ławy , proszę o wsparcie waszą wiedzą
Zazlane wykopy pod ławe fundamentowom POMOCY !
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Ok
Ale na działce mam dosyć niski poziom wód gruntowych a przy tych pogodach to jest tragedia i jak usunę rozmięknięty grunt a w niektórych miejscach musiałbym usunąć do 20 cm to będą i tak stały kałuże wody .
Pomyślałem sobie aby te miejsca zagruzować i ubić dokładnie zagęszczarką tylko pytanie czy to pomoże aby utwardzić teren na tyle aby wylać ławy fundamentowe.

Pozdrawiam
Ale na działce mam dosyć niski poziom wód gruntowych a przy tych pogodach to jest tragedia i jak usunę rozmięknięty grunt a w niektórych miejscach musiałbym usunąć do 20 cm to będą i tak stały kałuże wody .
Pomyślałem sobie aby te miejsca zagruzować i ubić dokładnie zagęszczarką tylko pytanie czy to pomoże aby utwardzić teren na tyle aby wylać ławy fundamentowe.
Pozdrawiam