MOKRA ŚCIANA WEWNĘTRZNA
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
początkujący35
- Początkujący

MOKRA ŚCIANA WEWNĘTRZNA
Proszę o pomoc być może ktoś miał podobny problem z mokrą ścianą wewnątrz domu.
Spróbuję opisać jak najdokładniej. Jest to środkowe mieszkanie w zabudowie szeregowej. między pokojami ściana jest do połowy mokra jakby ktoś ją wodą podlewał. Nie przechodzi tu żadna rura z której mógłby być jakiś przeciek, w jednym pokoju jest zalana posadzka w drugim podłoga drewniana. Po obu stronach ściana mokra jest na podobnej wysokości, nie widać żadnej pleśni ani czarnego grzyba tylko mokre, zaczyna farba odpadać i kruszyć się tynk.
Spróbuję opisać jak najdokładniej. Jest to środkowe mieszkanie w zabudowie szeregowej. między pokojami ściana jest do połowy mokra jakby ktoś ją wodą podlewał. Nie przechodzi tu żadna rura z której mógłby być jakiś przeciek, w jednym pokoju jest zalana posadzka w drugim podłoga drewniana. Po obu stronach ściana mokra jest na podobnej wysokości, nie widać żadnej pleśni ani czarnego grzyba tylko mokre, zaczyna farba odpadać i kruszyć się tynk.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Re: MOKRA ŚCIANA WEWNĘTRZNA
To parter?
Od kiedy?
Dach szczelny?
Od kiedy?
Dach szczelny?
-
początkujący35
- Początkujący

Budynek jest parterowy a dach raczej szczelny , nie ma żadnych zacieków na suficie ściana mokra od podłogi tak do połowy. Problemy z tą ścianą zaczęły się jakieś dwa lata temu, w tamtym roku części tynku zaczęły odpadać więc był położony nowy, niestety po zaciągnięciu były też mokre plamy ale znacznie mniejsze teraz jest znów masakra
-
IWUBE
proste jak dwa razy dwa
odkrywka i stwierdzenie co jest powodem
nie muszę tego oglądać bo już mnie nudzą te tematy OJEJ CO SIĘ DZIEJE, MAM MOKRĄ ŚCIANĘ, ratunku

odkrywka i stwierdzenie co jest powodem
nie muszę tego oglądać bo już mnie nudzą te tematy OJEJ CO SIĘ DZIEJE, MAM MOKRĄ ŚCIANĘ, ratunku

-
początkujący35
- Początkujący

Rozumiem że mam zerwać podłogę tą drewnianą czy mam rozkuć posadzkę przy ścianie? Dla ciebie proste bo jesteś fachowcem a ja jestem wdową z małym dzieckiem i ta ściana troche mnie przeraża. Może raczyłbyś doradzić do jakich fachowców mam się zwrócić, co to może być i jaki może być koszt, ściana jest o wymiarach 2,5x5m
-
IWUBE
i tu jest problem
ja traktuję wszystkich jednakowo ( nie interesują mnie problemy życiowe każdego z forumowiczów - wybacz proszę) możesz zrobić zdjęcia i przesłać na biuro@iwb.waw.pl powołaj się na forum to porozmawiamy co i jak oraz za ile
codzienność jak dla mnie
ja traktuję wszystkich jednakowo ( nie interesują mnie problemy życiowe każdego z forumowiczów - wybacz proszę) możesz zrobić zdjęcia i przesłać na biuro@iwb.waw.pl powołaj się na forum to porozmawiamy co i jak oraz za ile
codzienność jak dla mnie
-
początkujący35
- Początkujący

Okej, dzięki postaram się jutro zrobić dokładne zdjęcia i je przesłać
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Czy problem narasta zimą czy latem? Czy jest jednakowo cały rok? Co było robione dwa lata temu?początkujący35 pisze:Okej, dzięki postaram się jutro zrobić dokładne zdjęcia i je przesłać
TB nie pchaj się tu znowu z głupotami
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Może się Pan zalepikuje - bo to zdaje się Pana specjalność.MTW pisze:TB nie pchaj się tu znowu z głupotami
Tb już ustaliliśmy że tylko buc wmawia mi "lepikowanie"
wniosek nasuwa się sam
a jako buc w tematy wody i wilgoci się nie pchaj
nic o tym nie wiesz poza dyrdymałami
tylko ludziom w głowach namieszać próbujesz
wniosek nasuwa się sam
a jako buc w tematy wody i wilgoci się nie pchaj
nic o tym nie wiesz poza dyrdymałami
tylko ludziom w głowach namieszać próbujesz