Który deweloper jest najlepszy?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Który deweloper jest najlepszy?
opinii jest duzo i sa bardzo zroznicowane, nie ma nic lepszego niz wybor z polecenia, ja tez szukalam mieszkania od dewelopera, mieszkam w poznaniu, ale chce stad uciec gdzies pod poznan, znajoma przymierza sie do kupna mieszkania w komornikach, na osiedlu poetow, bylam tam i totalnie stracilam glowe dla tej okolicy, fajne mieszkania, takie jakiego poszukuje 50 metrowe z tarasikiem i ogrodkiem, maja tez wieksze, osiedle jest na grajzerowce, poznaniacy z pewnoscia znaja ta trase, no i blisko nad jeziorko-rewelacja wiem ze ten inwestor organizuje drzwi otwarte 30 czerwca i mam zamiar sie wybrac mam nadzieje ze bedzie cieplo wiec pewnie sie skusze, znalazalam ich strone http://www.libra.info.pl
pozdrawiam
Kasia
pozdrawiam
Kasia
Jeśli chodzi o szukanie mieszkania, to właśnie takie dni otwarte, o jakich pisze Kasia są dobrą opcją dla niezdecydowanych. Sama wybieram się na takie pod koniec czerwca w warszawskich Włochach u Dolcana http://www.dolcan.com.pl/ bo bardzo spodobało mi się to osiedle, a od dłuższego czasu rozmyślam o zakupie własnego mieszkania. Czas w końcu przestać rozmyślać i zacząć działać 
Ja kupiłem mieszkanie od PBG Erigo w Poznaniu na Smardzewskiej i polecam tego dewelopera, umowy dotrzymuje a wykonanie solidne. Nie wierzcie ludzie, że da się wybudować extra mieszkanie na 2/3 zdroworozsądkowej ceny. A dewelopera warto prześwietlić też w KRS - tak na spokojny sen XD
Bo wiedzieć to nie znaczy rozumieć
tak jak już wspominało wiele osób pytanie jest niefortunnie sformułowane, to zależy od tego na czym nam najbardziej zależy, jak wspominał agent nieruchomości jeśli nie chcemy przepłacić a chcemy mieć mieszkanie w dobrym standardzie tu pewnie większość poleci jwc, jeśli ktoś nie liczy się z kasą to pewnie będzie patrzył tylko na jak najbardziej luksusowe wykonanie itd. Trzeba sobie zadać kilka pytań bardziej szczegółowych i pod tym kątem szukać
-
Grzesiek2006d
- Początkujący

- Kontakt:
Już wiele razy zostałem naciągnięty przez pośredników lub deweloperów. Ale jak to mówią, trzeba coś przeżyć by nabrać doświadczenia. Od tamtej pory sprawdzam dokładnie każdą firmę z którą mam współpracować. Ostatnio dorwałem bardzo fajne mieszkanie przy pomocy agencji nieruchomości emmerson - http://www.krakow.emmerson.pl. Jestem bardzo zadowolony z ich usług i z zakupionego mieszkania. Z czystym sercem mogę ich polecić.
-
Agent Nieruchomości
- Zainteresowany

- Kontakt:
Agencje dobre sprawdzone jak najbardziej, ale przy zakupie mieszkania z rynku pierwotnego, np. w stolicy to po prostu warto wybrać developera dużego, sprawdzonego, który buduje stale i wiele, najlepiej gdzieś na obrzeżach no i oczywiście ma w ofercie mieszkania gotowe, a nie sprzedaje tylko dziurę w ziemi.
Agent ds. Nieruchomości
Hmmm... Zgadzam się, że najlepiej jest popytać znajomych i poznać ich opinię. Niezbędne jest także obadanie firmy w KRS-ie. Potem kolejnym krokiem powinno być sprawdzenie i porównanie ich cen i lokalizacji stawianych budynków (nigdy nie wiadomo, czy akurat lokale nam podpasują...). Dobrze jest także zasięgnąć opinii na forach internetowych, chociaż nie zawsze prawdę tam piszą :/ Ogólnie nie miałem do czynienia z deweloperami, ale jedną firmę mogę polecić. Jest to Graz ze Szczecina - fajne lokale w przystępnych cenach, solidne wykonanie, profesjonalizm i uczciwość. Tak na wszelki wypadek - jakby ktoś szukał 
-
Agent Nieruchomości
- Zainteresowany

- Kontakt:
Wracając do tych standardów, o których wspomniałem wcześniej, jest różnica kupić gotowe mieszkanie np. w JWC, , a kupić dziurę w ziemi u developera, który wchodzi na rynek, albo ma 1-2 inwestycje na koncie.
Agent ds. Nieruchomości
słyszałem, że cenowo to też dużo taniej wychodzi tzn. zakup gotowego, wiesz może jak się takie koszty kszałtują ?
-
Agent Nieruchomości
- Zainteresowany

- Kontakt:
Zakup mieszkania gotowego, a nie dziury w ziemi to przede wszystkim dużo mniejsze koszty kredytu. Generalnie oszczędność może wynieść nawet w okolicach 30tys. zł.
Agent ds. Nieruchomości
A słyszał ktoś coś o deweloperze z Krakowa, firma nazywa się Kozioł Invest Group? Pytam, ponieważ zastanawiam się nad mieszkaniem w Krakowie, i w spokojnej okolicy, a oni skończyli inwestycję przy ul. Kazimierza Wielkiego, a teraz oferują Mydlniki. Nie jestem z Krakowa, więc szukam informacji z pierwszej ręki na temat tego, komu zaufać i gdzie można spokojnie zamieszkać. Może ktoś ma mieszkanie na Kazimierza Wielkiego i jest w stanie cokolwiek powiedzieć? 
-
Agent Nieruchomości
- Zainteresowany

- Kontakt:
W wątku o developerze polecanym w Poznaniu raczej takiej informacji nie uzyskasz, a opisywane wcześniej JWC jeszcze w Krakowie nie buduje 
Agent ds. Nieruchomości
Wybór solidnego dewelopera to bardzo ważna sprawa, dlatego nie można podejmować pochopnych decyzji. Niedawno kupowałem mieszkanie i dość długo zastanawiałem się nad tym wyborem. Postanowiłem kupić mieszkanie od dewelopera Ronsona, dodam że jestem bardzo zadowolony.
a to nie wybiera się raczej po mieszkaniach, okolicy a nie deweloperach?Gumri pisze:Wybór solidnego dewelopera to bardzo ważna sprawa, dlatego nie można podejmować pochopnych decyzji. Niedawno kupowałem mieszkanie i dość długo zastanawiałem się nad tym wyborem. Postanowiłem kupić mieszkanie od dewelopera Ronsona, dodam że jestem bardzo zadowolony.
Wiesz tak jak już ktoś wspominał. To indywidualna opinia każdego klienta i mają oni różne kryteria. Dla mnie osobiscie najlepszym biurem nieruchomości w Poznaniu, jest Ober Haus ale to subiektywna opinia.