Witam.
Jestem zainteresowana gruntowym wymiennikiem ciepła z powłoką antybakteryjną. Jednak znalazłam jedną firmę, która istnieje na rynku i dostarcza takie wymienniki. Rehau jest taką firmą, niestety ceny są bardzo wysokie. Stąd bierze się moje pytanie. Czy znacie może innego producenta, który posiada również takie produkty tak dobrej jakości jednak w niższej cenie?
Chętnie również poznam wasze zdanie na temat gruntowych wymienników ciepła z powłoką antybakteryjną.
Będę wdzięczna za wszystkie informacje.
Pozdrawiam.
Producent zamienny REHAU
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Re: Producent zamienny REHAU
Po co rury chronić przed bakteriami? Nic bakterie im nie zrobią.
Rurom nic nie zrobią, ale jak przedostaną się do domu to mogą zeżreć ogrzewanie na podczerwieńTomasz_Brzeczkowski pisze:Po co rury chronić przed bakteriami? Nic bakterie im nie zrobią.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

To nie w tym miejscu umieszcza się filtry antybakteryjne. Poza tym dom, to nie sala operacyjna.
Pani Majko w ogóle nie ma sensu budowania takiego czy innego wymiennika gruntowego do wentylacji mechanicznej to zwykły marketing.
Koszt jego budowy przekracza montaż klimatyzatorów i to w dodatku takich co to w zimne dni będą dogrzewały a w upalne chłodziły. Proszę wziąć kalkulator i policzyć ile pani zyska na takim GWP a ile będzie kosztoał. Kilka stopni chłodu który nijak nie wychłodzi pani mieszkania. Ja mam reku z bypassem i jak w domu na poddaszu temp 28'C na wieczór to nawet 3bieg 550m3/h nie da rady go wychłodzić do rana do 24'C Choć na dworze od 21.00 mam 16'C.
Koszt jego budowy przekracza montaż klimatyzatorów i to w dodatku takich co to w zimne dni będą dogrzewały a w upalne chłodziły. Proszę wziąć kalkulator i policzyć ile pani zyska na takim GWP a ile będzie kosztoał. Kilka stopni chłodu który nijak nie wychłodzi pani mieszkania. Ja mam reku z bypassem i jak w domu na poddaszu temp 28'C na wieczór to nawet 3bieg 550m3/h nie da rady go wychłodzić do rana do 24'C Choć na dworze od 21.00 mam 16'C.