Dom nad jeziorem. Brak pozwolenia na budowe
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Łukasz841
Dom nad jeziorem. Brak pozwolenia na budowe
Witam! Jestem posiadaczem działki nad jeziorem i małej rzeczki! Do jeziora jest 80 m i działkę od jeziora oddziela droga powiatowa (asfaltowa) z rzeczką działka też bezpośredni nie graniczy! Działka jest w obrębie parku krajobrazowego doliny Osy i Gardęgi. Dostałem dwie odmowne decyzje względem pozwolenia na budowę, teraz to już tylko Sąd. Ale z góry skazany jestem na przegraną tylko pieniądze utopie! Dla przykładu 20 metrów wyżej sąsiad pobudował sobie ogromny dom i jest wszystko ok, a mi powiedzieli że kemping albo namiot mogę sobie postawić. Mogę do prowadzić prąd i wodę ale nic nie pobudować! Nawet nie wiem do kogo się zwrócić o poradę jak wybrnąć z tej sytuacji z pozytywną decyzją!Za pomoc będę wdzięczny.
-
IWUBE
Re: Dom nad jeziorem. Brak pozwolenia na budowe
szczerze ? jesteś dupa .... dom możesz na bagnie postawić albo na środku jeziora
problem w tym kto i co za jełop ci projektował całą konstrukcję posadowienia obiektu
problem tkwi w szczegółach a nie pozwoleniach UMIG
założysz się że tam powstanie dom nawet jeśli woda obecnie jest na poziomie 0,5 m od poziomu posadzki
problem w tym kto i co za jełop ci projektował całą konstrukcję posadowienia obiektu
problem tkwi w szczegółach a nie pozwoleniach UMIG
założysz się że tam powstanie dom nawet jeśli woda obecnie jest na poziomie 0,5 m od poziomu posadzki
-
Łukasz841
Dzięki za odpowiedz ,ale problem nie tkwi w wysokości działki od lustra domu. Problemem jest to że działka leży na terenie objętym parkiem krajobrazowym i to jest przyczyną odmownej decyzji względem zabudowy. Prosiłbym o jakieś konkretne rady może ktoś miał podobny problem i zna ludzi którzy się specjalizują w rozwiązywaniu takich spraw? Za każdą sensowną radę z góry bardzo dziękuje!
-
Łukasz841
Za take rady to ja dziękuje. A użytkownikowi IWUBE dziękuje za takie rady jak nie posiadasz odpowiedniej wiedzy i nie potrafisz pomóc to się nie udzielaj. Bo rady w stylu leżysz i kwiczysz nie rozwiązują mojego problemu.
-
IWUBE
rób jak uważasz i uważaj co robisz, masz prawo podważyć to co mówię twoje prawo ale wiedz że to prawo mam mieć .....
niech się wypowiedzą inni w temacie
trochę j.polskiego się kłania nie ujmując wiedzy technicznej, wiem co mówię
niech się wypowiedzą inni w temacie
trochę j.polskiego się kłania nie ujmując wiedzy technicznej, wiem co mówię
Czasy kiedy było się właścicielem działki i można było na niej robić sobie to co się chciało już bezpowrotnie minęły. Tu nie pomoże żaden sąd nawet ten boski.
Zrobić na działce pole namiotowe i wynajmować turystom. Może się jeszcze do tego ta działka przyda...
Inną opcją jest poszukanie innego naiwniaka i sprzedaż działki.
Zrobić na działce pole namiotowe i wynajmować turystom. Może się jeszcze do tego ta działka przyda...
Inną opcją jest poszukanie innego naiwniaka i sprzedaż działki.
-
IWUBE
zbyt maluczki jesteś robaczku by mi podważyć to co mówięŁukasz841 pisze:Za take rady to ja dziękuje. A użytkownikowi IWUBE dziękuje za takie rady jak nie posiadasz odpowiedniej wiedzy i nie potrafisz pomóc to się nie udzielaj. Bo rady w stylu leżysz i kwiczysz nie rozwiązują mojego problemu.
No, to kolego pojechałeś!. Akurat IWUBE jest jednym z największych autorytetów na tym forum . Poszukaj jego posty pod nazwą IWB. Za pomoc na forum różnym leszczom powinien już jakimś porszakiem jeździć, a on robi to za darmochę.Łukasz841 pisze: A użytkownikowi IWUBE dziękuje za takie rady jak nie posiadasz odpowiedniej wiedzy i nie potrafisz pomóc to się nie udzielaj.
Nie po to izolujemy, by robić centralne.
Rozwiazaniem moze byc zostanie rolnikiem i zbudowanie siedliska.
http://ladnydom.pl/budowa/1,106603,7794 ... prawa.html
http://ladnydom.pl/budowa/1,106603,7794 ... prawa.html