Witam
Ogrzewam mieszkanie 60m2 w starej kamienicy dwoma piecami ani to tanie (spaliłem 12m2) ani wygodne (jak pale wieczorem to rano już są zimne piece i kości w domu)
Chciałbym wiec zmienić ogrzewanie, co polecacie??
Myślałem o kominku z wkładem powietrznym, niestety fundusze ograniczone a kominek wyniósłby tak 2000-3000 a i ogrzewanie chyba będzie tańsze niz w tych piecach
znajomy ogrzewa podobne mieszkanie 6-7 m2
Dzięki
mieszkanie 60m2 zmiana ogrzewania
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
druga sprawa to jaki wklad kominkowy wybrac myslalem o tym http://www.allegro.pl/item205745805_wkl ... atis_.html
Jeżeli zastosuje ten wkład to myślę ze spokojnie zmieszczę się w kwocie 2500-3000astim pisze:zastanów się, czy kominek utrzyma ci ciepło dłużej niż piec?
remont i wymiana systemu ogrzewania, nawet w najtańszej wersji wyniesie chyba więcej niż 2-3 tys.
Reszta sprzętu to "groszowe" sprawy główny koszt to ten wkład
Jeżeli chodzi o grzanie kominkiem to znajomy raz na dobę pali i mu to wystarcza wiec nie ma jakiejś znaczącej różnicy a do tego mniej zabawy niz. z piecami
Tylko pytanie czy ten jest dobry
No chyba ze jest jakaś możliwość przerobienia i wykorzystania dalej tych epicy do ogrzewania
2 lata temu miąłem je przestawiane i żałuje ze nie kupiłem dla zduna cegieł szamotowych wtedy piece grzałyby długo i mniej opalu zużywały