Witam chcę wymienić stare okno i mam w związku z tym parę pytań, w temacie wymiany okien byłem na bieżąco jakieś 15 lat temu, ale technologie się zmieniają. Do rzeczy stare mam osadzone bez węgarków, nowe też chcę wstawić w ten sam sposób , ale z użyciem taśmy rozprężnej od zewnątrz i folii paroszczelnej od wewnątrz między tym pianka i z tym wiążą się moje pytania.
1 Czy jak dam taśmę rozprężną czy muszę jeszcze użyć folii paroprzepuszczalnej?
2. Czym zamaskować od zewnątrz szczelinę dylatacyjną między murem a futryną okienną wszelkie tynki odpadają gdyż ściana zewnętrzna jest z cegły klinkierowej i chciałbym zostawić ją w takim stanie, czy są jakieś maskownice do tego, ewentualnie jakieś szpachle lub coś podobnego gdzie mógłbym dobrać kolor pod cegłę lub kolor futryny? Z góry dzięki za odpowiedzi. pozdrawiam
Wymiana okna parę pytań do fachowców
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
xfinlandia
Re: Wymiana okna parę pytań do fachowców
Taśma rozprężna jest uznawana jako zamiennik folii zewnętrznej paroprzepuszczalnej. Jednak jej nie wyklucza, tak jak to, że np. pod kaskiem będziesz nosił jeszcze jedno zabezpieczenie głowy;)
Nie wyobrażam sobie nic lepszego niż taśma rozprężna przy klinkierze. Kurczę, właśnie sobie uświadomiłem, że mimo wielu zdjęć w zbiorze nie mam żadnego na swojej stronie by móc ją polecić:)
Nie wyobrażam sobie nic lepszego niż taśma rozprężna przy klinkierze. Kurczę, właśnie sobie uświadomiłem, że mimo wielu zdjęć w zbiorze nie mam żadnego na swojej stronie by móc ją polecić:)
-
MarianCC
Re: Wymiana okna parę pytań do fachowców
Ja sam jednak nie zdecydowałem się na samodzielną wymianę okien. Wolałem już oddać pałeczkę specjalistom ponieważ chciałem, żeby wszystko było na tip top.
Zdecydowałem się na okna tej firmy - już wcześniej korzystałem z ich usług tak więc to sprawdzona ekipa - ceny również mają na dobrym poziomie.
Zdecydowałem się na okna tej firmy - już wcześniej korzystałem z ich usług tak więc to sprawdzona ekipa - ceny również mają na dobrym poziomie.