Witam,
Chciałabym dowiedzieć się czy dom zostanie odebrany jeśli w jego projekcie jest garaż, ale nie został on wybudowany.
Zastanawiamy się nad budową domu Helike III, który w swoim projekcie ma garaż dwustanowiskowy.
Z kolei projekt Helike I jest identyczny jeśli chodzi o sam dom, a garażu nie ma.
Chcielibyśmy wybudować na razie sam dom, a garaż dostawić w przyszłości.
Czy jeśli zdecydujemy się na projekt z garażem, zrobimy pod niego fundamenty ale go nie wybudujemy to dom może zostać uznany za niezgodny z projektem?
Czy lepiej kupić projekt Helike I a całą sprawę z dobudowaniem garażu zostawić na później?
Dom z garażem w projekcie bez wybudowanego garażu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Dom z garażem w projekcie bez wybudowanego garażu
I tak będziesz musiała występować o nowe pozwolenie (nowy projekt), ale ... .
Jeżeli garaż w wariancie III odpowiada Ci, Twoje gusta się nie zmienią i nie ma dużej różnicy w cenie - kup ten wariant - będzie dobra podkładka do nowego pozwolenia (czyli taniej).
Gotowiec i tak musisz adaptować więc wykreślisz garaż dla obecnego zamierzenia.
Jeżeli garaż w wariancie III odpowiada Ci, Twoje gusta się nie zmienią i nie ma dużej różnicy w cenie - kup ten wariant - będzie dobra podkładka do nowego pozwolenia (czyli taniej).
Gotowiec i tak musisz adaptować więc wykreślisz garaż dla obecnego zamierzenia.
Re: Dom z garażem w projekcie bez wybudowanego garażu
W ostatnim czasie interesowałam się wyceną nieruchomości, ponieważ była mi potrzebna profesjonalna usługa . Zależało mi na naprawdę dobrym systemie i znalazłam taki, który zadowoli najbardziej wybrednych e-propertyrating.pl.