Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.
Byłabym wdzięczn za sugestie jeśli chodzi o piece żeliwne typu koza. Jakiej firmy wybrać, które polecacie? Wiem, że może lepszym rozwiązaniem byłby kominek, ale interesują mnie na razie konkretne firmy, które produkują dobre właśnie tego typu piece (długo trzymające ciepło, ekonomiczne).
[quote="pixie"][/quote]
Nie da się pogodzić pieca typu koza z ekonomią. Ekonomia, to izolacja. Im mniejsze zapotrzebowanie na energie, tym większe oszczędności.
Jeśli wspomniałam o ekonomii, to w odniesieniu do towarów tego samego rodzaju (tylko piece żeliwne typu koza, więć jeden może być bardziej ekonomiczny w porównaniu do innego). Nie miałam na myśli porównywania ekonomiczności tych pieców vs. kominek, piec gazowy, itd., bo nie o to mi chodzi.
Interesują mnie jedynie opinie na temat piecy żeliwnych, tylko różnych firm. Miałam nadzieję, że znajdą się osoby, które miały tego rodzaju piecyki i może podzielą się swoimi spostrzeżeniami.
Nie wiem po prostu, które firmy produkują dobry sprzęt, a które lepiej omijać.