Która sauna?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
matrus2
Re: Która sauna?
Sauna fińska to większe koszty, odpowiednia wentylacja pomieszczenia.
Kabiny infrared za to to mniej miejsca, niższe koszty, choć zupełnie inna ekspozycja.
Kabiny infrared za to to mniej miejsca, niższe koszty, choć zupełnie inna ekspozycja.
-
aleksandrawielka
- Początkujący

Witam Sauny ostatnim czasy stały się tak popularne ze postanowiłam się skusić na taki zakup.
Faktycznie nie zajmuje dużo miejsca. Najważniejsze, jest mniej uciążliwa w eksploatacji niż sauny fińskie o których czytałam dużo w internecie. Wybór padł naHaakala Lahti Premium. Polecam jak najbardziej pełen relaks po pracy.
Faktycznie nie zajmuje dużo miejsca. Najważniejsze, jest mniej uciążliwa w eksploatacji niż sauny fińskie o których czytałam dużo w internecie. Wybór padł naHaakala Lahti Premium. Polecam jak najbardziej pełen relaks po pracy.
Tak
Jeżeli już robić coś dla zdrowia, to tylko fińska, a nie jeszcze się dopromieniowywać, tak jakbyśmy nie mieli wystarczającej dawki w około.
Można spytać o jakim promieniowaniu kolega pisze? Gamma, rentgenowskim, czy mikrofalowym.
Tak tylko chlapnąć, to nie wystarczy. Jeżeli się pisze o jakimś szkodliwym promieniowaniu, to proszę o fakty
Tak tylko chlapnąć, to nie wystarczy. Jeżeli się pisze o jakimś szkodliwym promieniowaniu, to proszę o fakty
Może chodzi o podczerwone promieniowanie, które się koledze z nadfioletowym pomyliło?
Są sauny, które właśnie generują ciepłą właśnie wykorzystując promieniowanie infra-red.
Zazdroszczę, chciałbym mieć taką saunę.
mnie się też marzy:)
pożyjemy zobaczymy
pożyjemy zobaczymy
-
Kamaonline
- Aktywny

- Kontakt:
Co masz dokładnie na myśli pisząc o szkodliwości sauny? Bo nie bardzo rozumiem,pod tym względem chyba najgorzej prezentuje się ta na podczerwień,mam rację?
Nie mozna powiedzieć, że sauna czy to fińska czy na podczerwień "wypada" najgorzej, bo to zależy nie od samej sauny a stanu zdrowia i krążenia człowieka, który chcę ją mieć.
Ogólnie sauna jest jak najbardziej na +, ALE dla tych, którzy nie mają przeciwwskazań do korzystania z niej. Przykładowo o takich anty-wskazaniach można poczytac w sieci, czy u producentów saun ( http://www.wandex.com.pl/sauna_finska.html).
Grunt to wybierać dla siebie takie rozwiązania, które nie kolidują ze stanem zdrowia i wtedy każda sauna, czy inny sprzet odnowy biologicznej bedzie "dobry".
Ogólnie sauna jest jak najbardziej na +, ALE dla tych, którzy nie mają przeciwwskazań do korzystania z niej. Przykładowo o takich anty-wskazaniach można poczytac w sieci, czy u producentów saun ( http://www.wandex.com.pl/sauna_finska.html).
Grunt to wybierać dla siebie takie rozwiązania, które nie kolidują ze stanem zdrowia i wtedy każda sauna, czy inny sprzet odnowy biologicznej bedzie "dobry".
Najlepiej, jak zanim podejmiesz decyzje, to zafundujesz sobie po kilka sesji w jednej i drugiej, będziesz mieć wtedy rozeznanie, które z tych rozwiązań bardziej Ci pasuje. Jeśli o mnie chodzi, to tylko i wyłącznie sauna sucha (fińska), najlepiej realksuje, poprawia zdrowie i samopoczucie.
-
ladasamara
- Początkujący

Niestety nie dla wszystkich jest dobra sucha, szczególnie na twarz, nie wspominając o sercu, które bardzo obciążamy. Sauna jest zdrowa dla zdrowych ludzi 
Ja też zawsze wybieram suchą 
O różnych rodzajach saun można przeczytać też tutaj http://sauna.net.pl/sauny.html Ja chyba zdecydowałbym się na parową, bo wydaje mi się najbardziej korzystna dla zdrowia. Czy się mylę??
Masz problem z doborem odpowiedniej sauny? Na stronie - forum sauny - znajdziesz porady ekspertów, którzy zajmują się montażem sauny. Warto poczytać, co ludzie polecają.
Ja mam saunę fińską http://www.pamoz.com.pl/oferta,swim_spa.html i nie mam z nią żadnych problemów. Trudno jednak mi porównać, która jest lepsza.