Okna energooszczędne z aerożelem

Porady jak udekorować każde wnętrze. Jeżeli zastanawiasz się jakie dodatki będą pasowały do Twojego domu, gdzie je kupić i w jakiej cenie, zajrzyj do tego działu.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Redakcja
Redakcja
Kontakt:

Post autor: Redakcja »

OKNOPLAST wprowadza do swojej oferty innowacyjne okno Winergetic Premium Passive, w którym po raz pierwszy... Okna energooszczędne z aerożelem >>
Redakcja

dobryduch
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: dobryduch »

Aerożel, czyli właściwie taka nowoczesna pianka tylko jeszcze bardziej izolacyjna. Plus za innowacyjność.

bolek32
Początkujący
Początkujący

Post autor: bolek32 »

zamysł ten sam, ale matriks inny. zamiast poliuretanu jest jakaś nanotechnologia i to robi wrażenie http://www.youtube.com/watch?v=G2TbHTU-QNs nie wiem czy to jest dokładnie ten sam materiał, ale bije na łeb tradycyjne izolatory.

WIelowieysky
Początkujący
Początkujący

Post autor: WIelowieysky »

Jeżeli rzeczywiście ma takie właściwości, to przecież można by ograniczyć liczbę komór w oknie i wypełnić je tym żelem. Wydaje mi się, że jest zbyt drogi, żeby go wprowadzić w całe okno, albo dopiero eksperymentują z takim patentem. Czy w ogóle jakiś producent zagraniczny robi z tym okna, czy oknoplast wprowadził to jako pierwszy ?

sunn333
Aktywny
Aktywny

Re: Okna energooszczędne z aerożelem

Post autor: sunn333 »

z tego co kojarzę to zagraniczni producenci już jakiś czas temu wprowadzili na rynek okna z aerożelem, według mnie jest to bardzo dobre rozwiązanie, ale tak jak mówisz jeszcze jest stosunkowo drogie, ale w ciągu najbliższych lat zapewne to się zmieni, bo trwają intensywne pracę nad tym materiałem

bolek32
Początkujący
Początkujący

Re: Okna energooszczędne z aerożelem

Post autor: bolek32 »

Coś pewnie stało na przeszkodzie, że wcześniej nikt się tym nie zajął skoro technologia pamięta JFK.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dekoracja wnętrz”