Wc podwieszany
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
RELA
Wc podwieszany
Witam,
Oferujemy wc podwieszany z deską włoskiego producenta Galassia w promocyjnej cenie 1107zł/brutto/szt
(cena katalogowa tego produktu to 2400zł/brutto/sz)
Oferujemy wc podwieszany z deską włoskiego producenta Galassia w promocyjnej cenie 1107zł/brutto/szt
(cena katalogowa tego produktu to 2400zł/brutto/sz)
-
GlazuraStrzelin
- Zaawansowany

Re: Wc podwieszany
Co sądzicie na temat podwieszanego wc? Uważacie,że takie rozwiązanie jest dobre i sprawdzone? Bo szczerze mówiąc to mi jakoś nie bardzo się podoba.
-
Przemek
a w czym może sie podwieszany kibelek nie podobać ?
czy nie jest praktyczniej?
czy nie jest praktyczniej?
-
prospektinwestycje
- Zaawansowany

- Kontakt:
Podwieszany sedes jest bardzo praktyczny przede wszystkim ułatwia sprzatanie
no i ta estetyka wykonczenia..
-
prospektinwestycje
- Zaawansowany

- Kontakt:
Podwieszany sedes jest bardzo praktyczny przede wszystkim ułatwia sprzatanie
no i ta estetyka wykonczenia..
Podwieszany kibelek jak dla mnie super sprawa! Najlepsze jest to, że nic oprócz tegoż kibelka nie ,,wystaje,, ze ściany, żadnych zaworów, węży itp... wszystko ładnie zabudowane. Zdecydowanie polecam.
-
bodziu
Podwieszany wygląda lepiej. Zobaczcie foto. Przy okazji jest znacznie tańszy. Dla mnie kolejnym plusem jest to, że zajmuje mniej miejsca, więc np. można sobie wstawić znacznie większą wannę.

źródło: http://e-inclusive.pl/sedesy-pisuary-i- ... 01000.html

źródło: http://e-inclusive.pl/sedesy-pisuary-i- ... 01000.html
Ja szukałem informacji na temat systemów podtynkowych i się zainspirowałem nagraniem na yt https://www.youtube.com/watch?v=I5jHz6K7L0s . To propo stelaży, już się nie boję zawalenia pod naporem wcale nie tak dużego siebie samego.
Sprzątanie na pewno jest znacznie łatwiejsze, ja akurat zdecydowałem się na system podtynkowy, bo robiłem generalny remont toalety i mogłem sobie pozwolić na taką inwazyjną wymianę toalety. Więc polecam takie rozwiązania szczególnie osobom właśnie w takiej sytuacji.
Ja mam podwieszaną muszlę w zabudowie firmy geberit w sumie to jedna z droższych ale mój hydraulik bardzo chwalił i dla tego ta. Ale nie o tym mowa. Podwieszany kibelek jest praktyczny nie zajmuje podłogi i nie brudzi się pod jak przy zwykłym w szczelinach między muszlą a płytkami. Przede wszystkim ułatwia sprzątnie przejadę raz mopem i już. Nowocześniej wygląda bo nie widać spłuczki i w ogóle. Jeden minus wychodzi o wiele drożej niż stojący.
Moim zdaniem raz, że lepiej dbać o czystość takiego urządzenia, a dwa że jest on po prostu praktyczniejszy. I jeżeli chodzi o cenę to wcale nie jest tak źle. Jeszcze jakiś czas temu kiedy nie było to popularne to faktycznie było drożej, ale teraz to nie jest aż tak duży wydatek. Widziałam roca np taki stelaż podwieszany razem z toaletą był w promocji. Nie pamiętam ile kosztował, ale tak jak mówię, nie trzeba wydawać na to majątku. Zresztą - jak się pojedzie do pierwszego lepszego sklepu budowlanego to coś w promocji zawsze można znaleźć.
uważam że łazienka z podwieszanym WC jest łatwiejsza w utrzymaniu czystości. jest prostszy dostęp do podłogi i można ja dokładnie umyć. poza tym podwieszane Wc bardziej mi sie podobają. sa zgrabniejsze i chyba ładniejsze od zwykłych. mnie sie bardzo podoba http://galeria.roca.pl/aranzacja-victor ... n-399.html przepiękna łazienka. co prawda gabaryty mojej nie pozwalają na takie szaleństwo przestrzenne, ale muszla się zmieści. w tym zestawie można sterować ilością spłukiwanej wody w systemie Clean Rim, wybieram 3 lub 6l. to ważne przy rachunkach za wodę.
- Wiking_Kłodzko
- Początkujący

Sprzątanie jest na pewno dużo łatwiejsze, tylko nie wyobrażam sobie sytuacji gdy np. taki podwieszany kibelek Ci się zapcha w jakiś sposób, wtedy musisz go ściągać, podobnie będzie w wypadku problemów ze spłuczką. Jak wiadomo taki kiebelek wisi na stelażu podtynkowym najczęściej więc i spłuczka znajduje się pod płytkami które są na ścianie, w razie awarii musisz skuwać płytki, żeby w ogóle móc coś zrobić, a to jest już bardzo kosztowne i nieprzyjemne rozwiązanie.
Natura dałam nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język, po to abyśmy więcej patrzyli i słuchal, niż mówili.
Sokrates
Sokrates
Podwieszane WC najlepiej sprawdzi się w małych łaziankach, bo i zajmuje mało miejsca. Co do usterki to faktycznie może być to lekki problem, ale przecież dostajesz gwarancję od producenta, coś się dzieje - przyjeżdża ekipa i naprawia, łącznie z płytkami. Ja np. od Roca dostałem 5 lat gwarancji na stelaż i sedes z deską wolnoopadającą
Zastanawiam się nad takim podwieszanym wc bo faktycznie więcej miejsca można dzięki temu zaoszczędzić w łazience. Co więcej, z higienicznego punktu widzenia jest to bardziej praktyczne bo przecież ma się swobodny dostęp do płytek. Moi rodzice niedawno zamontowali taki u siebie w domu, pomagałem im nawet remontować łazienkę. Wygląda naprawdę estetycznie.
Kupuj podwieszany wc-et ze stelażem i nawet nie zastanawiaj się nad czymś innym. Ładnie, estetycznie, zajmuje mało miejsca. Wybór jest duży na rynku, na pewno coś znajdziesz dla siebie. Ja ma u siebie w domu taki wynalazek i mogę go polecić z czystym sumieniem: http://www.ceneo.pl/14448850