Dobranie systemów ogrzewania do domu .
Re: Dobranie systemów ogrzewania do domu .
Na początku lata będę robić ogrzewanie podłogowe w łazience. Słyszałam od różnych użytkowników instalacji, że praktycznie się to kalkuluje. Instalacje wykona mi firma P.U.H.P. EKO-TECH Sławomir Jaskulski. Co o tym wszystkim myślicie?
No i po co ten spam? Admin tego bardzo nie lubi 
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Tu jeden ich klient pisał, że ta firma - poprawiała u niego i remontowała w tydzień po wykonaniu instalacji!!!zott pisze:Na początku lata będę robić ogrzewanie podłogowe w łazience. Słyszałam od różnych użytkowników instalacji, że praktycznie się to kalkuluje. Instalacje wykona mi firma P.U.H.P. EKO-TECH Sławomir Jaskulski. Co o tym wszystkim myślicie?
myślimy, że masz nie równo pod sufitem i bardziej niż hydraulik przyda Ci się budowlanieczott pisze:Na początku lata będę robić ogrzewanie podłogowe w łazience. Słyszałam od różnych użytkowników instalacji, że praktycznie się to kalkuluje. Instalacje wykona mi firma P.U.H.P. EKO-TECH Sławomir Jaskulski. Co o tym wszystkim myślicie?
ja polecam firmę eko-tech, bo jako nieliczni zostawiają po sobie porządek, dojeżdżają do klientów na terenie całej warszawy i maja niewygórowane stawki. Dodatkowym plusem jest też to że oprócz usług hydraulicznych zajmują się również gazem, więc nie trzeba szukać oddzielnego specjalisty. My w razie problemów z hydrauliką zawsze kontaktujemy się z panem Sławkiem, który jest bardzo pomocnym i życzliwym człowiekiem. Polecam usługi hydrauliczne
mogę polecić dobrego hydraulika, u mnie był na ursynowie ale z tego co mówił jeździ po całej warszawie. Szybko i sprawnie i w porównaniu do pozostałych niedrogi, za tą samą robotę reszta krzyczała sobie min 280 zł a on wziął 160. Polecam usługi hydrauliczne
No i uparli się na tego biednego hydraulika z Warszawy. Czy to nie jest przypadkiem ten, co go wyrzucili z Francji?

0pba pisze:mogę polecić dobrego hydraulika, u mnie był na ursynowie ale z tego co mówił jeździ po całej warszawie. Szybko i sprawnie i w porównaniu do pozostałych niedrogi, za tą samą robotę reszta krzyczała sobie min 280 zł a on wziął 160
jeździ po całej Warszawie i szuka roboty, widocznie jest zbyt tani i do bani...
w doborze systemu ogrzewania w domu pomoże Ci Fabryka Ciepła Dariusz Kosieradzki. Firma działająca od 1980 roku z ogromnym doświadczeniem. Jeśli masz pytania to tu
[quote="nutia"][/quote]
nutia, reklamujesz firmę gdzie się da, ok , ale te systemy nie nadają się do izolowanych domów. Dobór systemu grzewczego musi opierać się na zaprojektowanym zapotrzebowaniu kWh/m2/rok . Po co robić inwestorom wodę z mózgu . Napisz do jakich domów się nadają, a nie jak leci, byle coś zareklamować i sprzedać. Poważnej firmie nie wypada tak robić. Więcej szkody niż pożytku.
Nie po to izolujemy, by robić centralne
nutia, reklamujesz firmę gdzie się da, ok , ale te systemy nie nadają się do izolowanych domów. Dobór systemu grzewczego musi opierać się na zaprojektowanym zapotrzebowaniu kWh/m2/rok . Po co robić inwestorom wodę z mózgu . Napisz do jakich domów się nadają, a nie jak leci, byle coś zareklamować i sprzedać. Poważnej firmie nie wypada tak robić. Więcej szkody niż pożytku.
Nie po to izolujemy, by robić centralne
Ja wam mogę coś podpowiedzieć. Jestem za inteligentnym systemy ogrzewania nadmuchowego , który pozwala nam z łatwością dostosowywać i utrzymywać poziom temperatury, wilgotności i jakości powietrza do poziomu, w którym czujemy się najlepiej. Zalety takiego sposobu ogrzewania domu, od ponad 50 lat doceniają mieszkańcy USA czy Kanady. Więcej możesz się dowiedzieć od Dariusza Wyrzykowskiego tu
Czy to nie jest przypadkiem ten hydraulik o którym wcześniej wspominałem i którego wyrzucili z Francji za aferę z jakąś pielęgniarką? A może było ich więcej i teraz szukają roboty w Warszawie...
Wstaw Pan zdjęcie aby było wiadomo o kogo chodzi. Tak, to można sie pomylić i do szewca trafić
Wstaw Pan zdjęcie aby było wiadomo o kogo chodzi. Tak, to można sie pomylić i do szewca trafić
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

W USA spotyka się nadmuchowy centralny system - a tym sterować się nie da. gorsze od tego może być tylko akumulacyjne ogrzewanie. Robię nadmuchowe od 90' ale niecentralne - tak by precyzyjna regulacja była w każdym pomieszczeniu.
Co do wilgotności... ZA TO ODPOWIADA WENTYLACJA NIE OGRZEWANIE.
Co do wilgotności... ZA TO ODPOWIADA WENTYLACJA NIE OGRZEWANIE.
A co myślicie o ogrzewaniu przez solary ? Jest to też pewien sposób systemu grzewczego. Przy okazji polecam Usługi Hydrauliczne Oskarix Andrzej Czajkowski. Więcej tu
Następny bezrobotny ma nadzieję zrobić karierę w internecie, reklamując podejrzaną firmę.
Uczciwe firmy nie muszą się takich tricków chwytać, tylko występują pod własną nazwą i pomagają innym forumowiczom w rozwiązywaniu ich problemów.
Uczciwe firmy nie muszą się takich tricków chwytać, tylko występują pod własną nazwą i pomagają innym forumowiczom w rozwiązywaniu ich problemów.