Deweloper nas oszukał - ostrzeżenia
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: deweloper nas oszukał - ostrzeżenia
lepsze są ceny mieszkań?czy jak wygląda ten program?na czym polega?nie wiecie którzy deweloperzy go mają?
-
Agent Nieruchomości
- Zainteresowany

- Kontakt:
Program "Taniej kupić niż wynajem" wprowadził developer JW Construction. Najtańsze mieszkania JWC są w tej chwili w ofercie promocyjnej (20 mieszkań) na Zielonej Dolinie (4900zł/m2) , Osiedlu Lewandów Park (również 20 mieszkań w cenie 4990zł/m2) i na Górczewską Park też warto zerknąć (szczegóły na dniach otwartych w najbliższą sobotę na inwestycji).
Agent ds. Nieruchomości
-
Oszukany999
- Początkujący

FIRMIE BUDOPOLIS Z KRAKOWA zdecydowanie nie można ufać, wystarczy skontaktować się z kimś z inwestycji właściciela firmy - Bogusława Goebela. Tworzy kolejne firmy (GTI - G.T.I INWESTYCJE), żeby nie można było odzyskać od niego pieniędzy za nie oddane mieszkanie !! na mieszkanie czeka się rok dłużej niż w umowie, wykonanie zupełnie odbiega od jakichkolwiek standardów, oszukuje zarówno Nadzór Budowlany jak i kolejnych ludzi . Dla przykładu - na stronie inwestora (gti.biz.pl) mamy "zrealizowane inwestycje" - Dom w cyprysach w Pękowicach - 3 lata stoi nieużywany i niszczeje, deweloper musiał oddać pieniądze wszystkim ludziom (oczywiście z dużymi problemami) bo wstrzymali mu odbiór (spaprał całą konstrukcję)
-
klementyna
- Początkujący

Rozważałam własnie zakup mieszkania od GTI i mocno mnie zaniepokoił ten post, czy możesz udzielić mi więcej informacji? Teraz też prowadzi inwestycje w Pękowicach...
-
Oszukany999
- Początkujący

Jeśli chodzi o inwestycję w Pękowicach na Ojcowskiej, stoją teraz 2 budynki, w obu nadzór dopatrzył się rażących naruszeń i nakazał wiele zmian. Tak się stało, że w pierwszym nie mógł już wstrzymać odbioru, bo ludzie jurż zamieszkali, natomiast drugi budynek jest wstrzymany odbiór. Deweloper nadal oszukuje ludzi, bo twierdzi, że nadzór wstrzymał odbiór budynku za (cytuję) "krzywe chodniki", natomiast sytuacja wygląda tak, że jest tam między innymi, kilka wybudowanych niezgodnie z planem pomieszczeń, okominowanie niezgodne z projektem, no i są trzy garaże, a w planie miał być 1. W tym budynku nadzór uznał, że musi przywrócić stan budynku do tego z projektu, więc zlikwidować dwa garaże no i cały ten bajzel z innymi pomieszczeniami. Ludziom mówi teraz, że wprowadzą się za 2 tygodnie, natomiast w nadzorze twierdzą, że wątpią czy do końca wakacji cokolwiek się ruszy.... generalnie dramat.
Którym mieszkaniem jesteście zainteresowani, w którym bloku?
Którym mieszkaniem jesteście zainteresowani, w którym bloku?
-
klementyna
- Początkujący

Myśleliśmy nad mieszkaniem w bud. 3
A w Twoim przypadku miałeś problemy związane z inwestycją na Jurajskiej?
W kwestii garaży z Ojcowskiej to gdzie dotarłeś do informacji o 1 garażu w projekcie. Ja widziałam projekt z 3 garażami i zastanawiam się czy byłą składana jakaś poprawka.
W takim wypadku z budynkiem 3 też będzie miał problem z odbiorem bo tam też są 3 garaże i już wybudowane... chyba że zostaną zamurowane. Rozumiem że w bud. 1 już nic nie będą zmieniać w kwestiach garaży? Chętnie dowiedziałabym się bliższych szczegółów przez priv. czy możemy się jakoś skontaktować?
A w Twoim przypadku miałeś problemy związane z inwestycją na Jurajskiej?
W kwestii garaży z Ojcowskiej to gdzie dotarłeś do informacji o 1 garażu w projekcie. Ja widziałam projekt z 3 garażami i zastanawiam się czy byłą składana jakaś poprawka.
W takim wypadku z budynkiem 3 też będzie miał problem z odbiorem bo tam też są 3 garaże i już wybudowane... chyba że zostaną zamurowane. Rozumiem że w bud. 1 już nic nie będą zmieniać w kwestiach garaży? Chętnie dowiedziałabym się bliższych szczegółów przez priv. czy możemy się jakoś skontaktować?
Mam pozytywna opinie o deweloperze JWC kupowalem mieszkanie dla syna w Warszawie i nie mialem zadnego problemu z odbiorem.Nie piszecie kto tam buduje w Poznaniu na tym osiedlu tylko opisujecie wady ,trzeba dobrych nagradzac a zlych ganic .
też mam dobre doświadczenia z tym deweloperem, niestety wątku o dobrych deweloperach jeszcze nie ma, jak się taki pojawi to na pewno ja mogę polecić jw construction, mam od nich mieszkanie i jestem bardzo zadowolonym mieszkańcem
-
Agent Nieruchomości
- Zainteresowany

- Kontakt:
Jest ekonomiczne uzasadnienie kupna mieszkań od JWC. Mieszkanie gotowe to oszczędność 30 tys. zł na transakcji (dotyczy kosztów kredytu, który jest wyższy w przypadku mieszkań niewybudowanych na etapie dziury w ziemi)
Agent ds. Nieruchomości
szczerze powiedziawszy to "podziwiam" osoby, które decydują się właśnie na zakup przysłowiowej dziury w ziemi, szwagierka miała taki pomysł ale skutecznie jej go wybiliśmy z głowy, tym bardziej, że i finansowo wcale to taniej nie wynosi
-
Agent Nieruchomości
- Zainteresowany

- Kontakt:
Jak pokazuje kalkulacja przedstawiona prze developera JWC, jest tonie tylko oszczędność nerwów i czasu, ale pieniędzy przede wszystkim.
Agent ds. Nieruchomości
-
kasia_paweł
- Początkujący

Witam. Czy ktoś ma jeszcze jakieś opinie na temat dewelopera GTI oraz jego aktualnej inwestycji w Pękowicach? Jestem szczerze zaniepokojona po wypowiedzi Oszukanego999, ale także jestem żywo zainteresowana tamtą inwestycją... Pozdrawiam
Sama też zostałam oszukana. Pomogła mi kancelaria prawna wrocław na całe szczęście słynie z dobrych prawników!
Jaworowicz mu poślijcie, ona to teraz się taka zrobiła bardzo tvnowska z przytupem jak kiedyś wrona zrobi pod napięciem.
Ja mam na to takie spojrzenie, że wolę wiązać się z dużym sprawdzonym, pewnym developerem, niż niepewnymi mniejszymi firmami, która maja krótką historię i mało zbudowanych osiedli.