Łazienka w drewnie i w kamieniu

Łazienka w stylu nowoczesnym czy klasycznym? Jaką wybrać armaturę łazienkową i kolor płytek? Wanna czy prysznic? Jak zaaranżować małą łazienkę w bloku? Takie pytania zadaje sobie każdy, kto ma przed sobą wizję remontu łazienki.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

rzorrz
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Łazienka w drewnie i w kamieniu

Post autor: rzorrz »

Jakiś czas temu remontowałem łazienkę klientowi, który handlował nieruchomościami. Kupił on stary kościół i rozebrał go od środka. Z pozyskanych materiałów remontował swój stary dom. Sciany łazienki do metra dwadzieścia stanowiła lamperia z (chyba) kanadyjskiego cedru. Nad lamperią naturalny kamień. Prysznic Trawertyn albo jakiś piaskowiec. Podłoga deskowana ten sam materiał co na ścianach. Wszystko razem wyglądało naprawdę niesamowicie, nadawało niesamowity harakter tej łazience (z reszta nie tylko łazience). Jeśli będę zmieniał wystrój mojej łazienki to pójdę właśnie w tym kierunku. Zadnych płytek, a już napewno nie ceramiczne, dużo drewna i żadnego plastiku. Problem może byc ze znalezieniem odpowiedniego drewna.

Awatar użytkownika
Wiking_Kłodzko
Początkujący
Początkujący

Re: Łazienka w drewnie i w kamieniu

Post autor: Wiking_Kłodzko »

Na takie łazienki trzeba mieć pieniądze i są to wystroje dla bogaczy, ja nigdy w swojej łazience nie użyłbym kamienia dlatego, że łazienka byłaby zimna.
Natura dałam nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język, po to abyśmy więcej patrzyli i słuchal, niż mówili.
Sokrates

MagiaPlytek
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: MagiaPlytek »

To prawda,urządzenia łazienki właśnie w takim stylu będzie bardzo kosztowne,mało kogo stać na kamień dekoracyjny czy drewno. Większość z nas stawia na praktyczne i równie pięknie wyglądające płytki,teraz w sklepach internetowych mamy ich szeroki wybór.

rzorrz
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: rzorrz »

Płytki z naturalnego kamienia są cieplejsze od porcelanowych, zarówno w dotyku jak i w wyglądzie co widać na zdjęciach szczególnie na ostatnim. odnośnie ceny - widziałem droższe ceramiczne, które imituja naturalny materiał.
http://bmbuildingmaintenance.co.uk/bathroom.html

ODPOWIEDZ

Wróć do „Łazienki”