FUTRYNA ! Drewniana czy metalowa??

Asortyment okien i drzwi jest tak duży, że wybór jest naprawdę trudny. Do tego montaż, konserwacja, czasem naprawy. Z tego działu możesz dowiedzieć się czym różnią się poszczególne typy i modele, jak wybrać odpowiednie okna i drzwi do Twojego domu i mieszkania, jak je prawidłowo osadzić, konserwować i co robić jeśli pojawią się jakieś problemy.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

Doominick
Początkujący
Początkujący

FUTRYNA ! Drewniana czy metalowa??

Post autor: Doominick »

Witam! Pisze na tym forum po raz pierwszy. Do rzeczy. Mam w budowie nowe mieszkanie, i moje pytanie jest nastepujące: Czy pozostawić stndardowe metalowe futryny drzwiowe ,czy zrezygnowac i zostawic otwory w murze a później " bawić się" we wstawianie drewnianych stałych lub regulowanych z MDF? Zaznaczam , iż budynek bedzie świeżutki takze nie wiem jak bedą sie zachowywac futryny niemetalowe. Wiem ze metalowe nie sa tak atrakcyjne , lecz mozna je potem wykonczyc listwami maskujacymi lub nawet pomalowac , podobno efekt jest dobry. Chodzi mi tez o przyszłą eksploatacje jednych i drugich ościeżnic.Prosze o porade i wszelkie uwagi, Dzięki Pozdrawiam!

Doominick
Początkujący
Początkujący

HALO!!

Post autor: Doominick »

Czy ktoś wogóle wstawia jeszcze ościeżnice, bo po ilości odpowiedzi mniemam , iż nie. Prosze o jakies uwagi

validol
Początkujący
Początkujący

Re: HALO!!

Post autor: validol »

Doominick pisze:Czy ktoś wogóle wstawia jeszcze ościeżnice, bo po ilości odpowiedzi mniemam , iż nie. Prosze o jakies uwagi
moim zdaniem lepiej zostawić otwory pod ościeżnicę a później w zależności od tego co się podoba mozna wstawić drewnianą lub metalową i dobrac kolor kształt itd. Wstawienie ościeżnicy w gotowy otwór to nie jest zbyt pracochłonna robota.

Decydując się na metalowe ościeżnice będziesz mieć później problem z ich ewentualnym usunięciem (np remont). Ja mam teraz taki problem.

SSS
Początkujący
Początkujący

Post autor: SSS »

Witam tez jestem na forum po raz pierwszy i wlasnie bardzo mnie interesuje co i jak w ogole z tymi ościeżnicami, kiedy to sie zaklada i jak no i jakie sa najlepsze?
dzieki za rady, pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Okna i drzwi”