FUTRYNA ! Drewniana czy metalowa??
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
FUTRYNA ! Drewniana czy metalowa??
Witam! Pisze na tym forum po raz pierwszy. Do rzeczy. Mam w budowie nowe mieszkanie, i moje pytanie jest nastepujące: Czy pozostawić stndardowe metalowe futryny drzwiowe ,czy zrezygnowac i zostawic otwory w murze a później " bawić się" we wstawianie drewnianych stałych lub regulowanych z MDF? Zaznaczam , iż budynek bedzie świeżutki takze nie wiem jak bedą sie zachowywac futryny niemetalowe. Wiem ze metalowe nie sa tak atrakcyjne , lecz mozna je potem wykonczyc listwami maskujacymi lub nawet pomalowac , podobno efekt jest dobry. Chodzi mi tez o przyszłą eksploatacje jednych i drugich ościeżnic.Prosze o porade i wszelkie uwagi, Dzięki Pozdrawiam!
Re: HALO!!
moim zdaniem lepiej zostawić otwory pod ościeżnicę a później w zależności od tego co się podoba mozna wstawić drewnianą lub metalową i dobrac kolor kształt itd. Wstawienie ościeżnicy w gotowy otwór to nie jest zbyt pracochłonna robota.Doominick pisze:Czy ktoś wogóle wstawia jeszcze ościeżnice, bo po ilości odpowiedzi mniemam , iż nie. Prosze o jakies uwagi
Decydując się na metalowe ościeżnice będziesz mieć później problem z ich ewentualnym usunięciem (np remont). Ja mam teraz taki problem.