SKAM-P Premium SEKOM - polecam
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
- karoka65
- Superużytkownik

- Kontakt:
Re: SKAM-P Premium SEKOM - polecam
Aha, jest możliwość montażu w okolicy Wrocka.
Zaraz po majówce 7kW z Bruli będzie montowany koło Świdnicy a następnie w samym Wrocku 17kW również na Bruli.
Zaraz po majówce 7kW z Bruli będzie montowany koło Świdnicy a następnie w samym Wrocku 17kW również na Bruli.
A może znasz, możesz polecić jakiegoś instalatora w okolicy Zgorzelca? Mam kontakt z firmą która robiła u mnie na nowo całą instalację, ale Oni są z lubuskiego a to też do mnie kawałek drogi no i u nich różnie z terminami? Z przyjemnością bym obejrzał ale trochę wolnego będę miał dopiero po 24 maja. Mimo wszystko bardzo dziękuję za propozycję. Chociaż po 13 maja będę we Wrocławiu to jeżeli oferta byłaby nadal aktualna to nie omieszkałbym skorzystać.
Darekk
- karoka65
- Superużytkownik

- Kontakt:
Tyrknij tylko żebym był na miejscu: 509 802 200
Zastanawiam się nad wyborem kotła pomiędzy:
1. Ogniwo Eko Plus 16kW ze sterownikiem eCoal (pionowy wymiennik ze stali 5mm)
2. SKAM_P Premium 17kW ze sterownikiem Cobra
Chętnie poznam opinię kolegi Jarecki79 oraz innych użytkowników forum na temat podanych przeze mnie kotłów. Porównałem sobie to co mogłem we własnym zakresie i chciałbym usłyszeć głos kogoś doświadczonego w tym sprawach. Będzie to mój pierwszy kocioł. Jeśli ktoś poleca jakiś inny kocioł i ma ku temu mocne argumenty to również chętnie wysłucham. Ogólnie jestem nastawiony na palnik retortowy BURNER + dodatkowe palenisko awaryjne + dobry sterownik PID.
1. Ogniwo Eko Plus 16kW ze sterownikiem eCoal (pionowy wymiennik ze stali 5mm)
2. SKAM_P Premium 17kW ze sterownikiem Cobra
Chętnie poznam opinię kolegi Jarecki79 oraz innych użytkowników forum na temat podanych przeze mnie kotłów. Porównałem sobie to co mogłem we własnym zakresie i chciałbym usłyszeć głos kogoś doświadczonego w tym sprawach. Będzie to mój pierwszy kocioł. Jeśli ktoś poleca jakiś inny kocioł i ma ku temu mocne argumenty to również chętnie wysłucham. Ogólnie jestem nastawiony na palnik retortowy BURNER + dodatkowe palenisko awaryjne + dobry sterownik PID.
kol. Chor_wirap
Zamówienie na kociołek z Irydem PID weszło, przekazane na produkcję.
Jak będą jakieś pytania, to będziemy dzwonić.
sin09
Ten wątek jest n/t kotła Skam-P
- przy kotle do 17kW jest dla nas szykowany palnik z małym wyjściem na paliwo do strefy spalania, szerokimi rantami dopalającymi dla paliw trudniejszych a także z szerszą ramką na zejście paliwa z kosza
- kocioł posiada dwuzpoziomowy ruszt awaryjny odlany z dwóch płyt żeliwnych. Na górnym mocowaniu ruszt dostępny podczas pracy palnika
17kW może być z modelami sterowań:
a) Iryd PID +100zł z obsługa 4pomp, zaworu mieszającego, rozbudowa o panel domowy lub czujnik pogodowy
b) Cobra pid +300zł, obsługa 2pomp, dostępna u nas z softem automatycznym serii S bez nastaw, usb, rs485 na dodatkowe moduły obsługi zaworu, moduł gsm.....
c) Bruli +500zł ze spalaniem grupowym, obsługa 3pomp, czujnikiem wewn/zewn
Jakby co, pisz na priva
Zamówienie na kociołek z Irydem PID weszło, przekazane na produkcję.
Jak będą jakieś pytania, to będziemy dzwonić.
sin09
Ten wątek jest n/t kotła Skam-P
- przy kotle do 17kW jest dla nas szykowany palnik z małym wyjściem na paliwo do strefy spalania, szerokimi rantami dopalającymi dla paliw trudniejszych a także z szerszą ramką na zejście paliwa z kosza
- kocioł posiada dwuzpoziomowy ruszt awaryjny odlany z dwóch płyt żeliwnych. Na górnym mocowaniu ruszt dostępny podczas pracy palnika
17kW może być z modelami sterowań:
a) Iryd PID +100zł z obsługa 4pomp, zaworu mieszającego, rozbudowa o panel domowy lub czujnik pogodowy
b) Cobra pid +300zł, obsługa 2pomp, dostępna u nas z softem automatycznym serii S bez nastaw, usb, rs485 na dodatkowe moduły obsługi zaworu, moduł gsm.....
c) Bruli +500zł ze spalaniem grupowym, obsługa 3pomp, czujnikiem wewn/zewn
Jakby co, pisz na priva
sin09
Moim zdaniem powinieneś brać kociołek 12kW, większego nie potrzebujesz.
Odpowiadam oczywiście za konstrukcję Skam-P Premium 12kW
Zapraszam serdecznie do złożenia zamówienia.
Chciałem także zaprezentować mały kociołek Skam-P Plus 7kW na małym palniku miałowo-groszkowym z głowica obrotowa zewnętrzną i ślimakiem z przeciwzwojem. Górne wyjście spalin.
Szerokość z koszem zasypowym 100cm (z przekładnią 107cm)
Wysokość 120cm
Głębokość konstrukcji 62cm, z tym typem kosza od drzwiczek do jego końca 72cm)
Kosz zasypowy dopasowany gabarytami do kotła, zasyp w zależności od granulacji paliwa 110-120kg

Moim zdaniem powinieneś brać kociołek 12kW, większego nie potrzebujesz.
Odpowiadam oczywiście za konstrukcję Skam-P Premium 12kW
Zapraszam serdecznie do złożenia zamówienia.
Chciałem także zaprezentować mały kociołek Skam-P Plus 7kW na małym palniku miałowo-groszkowym z głowica obrotowa zewnętrzną i ślimakiem z przeciwzwojem. Górne wyjście spalin.
Szerokość z koszem zasypowym 100cm (z przekładnią 107cm)
Wysokość 120cm
Głębokość konstrukcji 62cm, z tym typem kosza od drzwiczek do jego końca 72cm)
Kosz zasypowy dopasowany gabarytami do kotła, zasyp w zależności od granulacji paliwa 110-120kg

Witam .
Mam pytanie , czy ten kocioł 17 kW wystarczy do ogrzewania domu nowo budowanego ,powierzchnia użytkowa 200-210 m 2 plus garaż . Dom ocieplony : 20 cm podłoga,30 cm dach,15 cm sciany z porotherm25 , okna 3 szybowe w ciepłej ramce . Ogrzewanie kaloryfery + około 30-35 m2 podłogówka , bojler 120 l .Czy lepszy będzie 25 kW ?
Z góry dziękuje za odpowiedź .
Pozdrawiam.
Mam pytanie , czy ten kocioł 17 kW wystarczy do ogrzewania domu nowo budowanego ,powierzchnia użytkowa 200-210 m 2 plus garaż . Dom ocieplony : 20 cm podłoga,30 cm dach,15 cm sciany z porotherm25 , okna 3 szybowe w ciepłej ramce . Ogrzewanie kaloryfery + około 30-35 m2 podłogówka , bojler 120 l .Czy lepszy będzie 25 kW ?
Z góry dziękuje za odpowiedź .
Pozdrawiam.
Kolego, przy nowym, ocieplonym budynku spokojnie z naszej produkcji wystarczy 17kW
Z nowości, już oficjalnie mogę powiedzieć,że za dopłatą 70zł jest opcja sterownika
IRYD PID + S wyposażonego w czujnik spalin
Na chwilę obecną opcja dostępna tylko do naszych kotłów, wymaga zamówienia sterownika z minimum 10dniowym wyprzedzeniem
Ceny detaliczne brutto za model Skam-P Premium:
12kW z Irydem PID+S 6670zł
17kW z Irydem PID+S 7770zł
z dodatków:
czujnik pogodowy 45zł
panel domowy Pilot R 100zł

Z nowości, już oficjalnie mogę powiedzieć,że za dopłatą 70zł jest opcja sterownika
IRYD PID + S wyposażonego w czujnik spalin
Na chwilę obecną opcja dostępna tylko do naszych kotłów, wymaga zamówienia sterownika z minimum 10dniowym wyprzedzeniem
Ceny detaliczne brutto za model Skam-P Premium:
12kW z Irydem PID+S 6670zł
17kW z Irydem PID+S 7770zł
z dodatków:
czujnik pogodowy 45zł
panel domowy Pilot R 100zł

- karoka65
- Superużytkownik

- Kontakt:
Na pewno wystarczy 17kW, oprócz Iryda możliwy w cenie wyjściowej jest Ognik Plus Pid o raz RT-09 Pid z firmy Tatarek.
Za dopłatą 100pln Skorpion Plus Pid oraz wspomniany przez producenta Iryd/
Do sterownika Cobra Pid 300pln dopłaty.
Jeśli zależy ci na podglądzie i sterowaniu kotłem przez internet a nawet z komórki na systemie Android to możesz zamówić Skama z internetowym sterownikiem Bruli.pl
Jeśli mieszkasz nie daleko to możesz podjechać i obejrzeć Skama na żywo, stoi u mnie na sklepie 12-ka
Za dopłatą 100pln Skorpion Plus Pid oraz wspomniany przez producenta Iryd/
Do sterownika Cobra Pid 300pln dopłaty.
Jeśli zależy ci na podglądzie i sterowaniu kotłem przez internet a nawet z komórki na systemie Android to możesz zamówić Skama z internetowym sterownikiem Bruli.pl
Jeśli mieszkasz nie daleko to możesz podjechać i obejrzeć Skama na żywo, stoi u mnie na sklepie 12-ka
Kolego Jarecki79 ciekawi mnie jeszcze porównanie Skam-p'a premium 12/17 kW do SAS MULTI 17 kW oraz do SAS Slim 14kW z retortą.
Slim jak widać po stronie www ma ruszt wodny.... ten drugi też
Z tego co się orientuję mają zwykłe, klasyczne palniki fajkowe na klasyfikowany, dobry ekogroszek
Sterowań Tech-a jakoś nie specjalnie uważam.... doczytałem jednak,że od połowy 2012 z pid, więc to moim zdaniem dobra wiadomość
Oceniac powinien jednak użytkownik a nie konkurencja.
Moim zdaniem w dzisiejszych czasach, gdzie sa gorsze jakościowo paliwa czas klasycznej retorty fajkowej minął, palnik musi być bardziej uniwersalny, od rusztów wodnych od ok.2lat sie odchodzi, wersje kotłów z wodnym robimy na konkretne zamówienia.
Nie mi to jednak oceniać.
Z tego co się orientuję mają zwykłe, klasyczne palniki fajkowe na klasyfikowany, dobry ekogroszek
Sterowań Tech-a jakoś nie specjalnie uważam.... doczytałem jednak,że od połowy 2012 z pid, więc to moim zdaniem dobra wiadomość
Oceniac powinien jednak użytkownik a nie konkurencja.
Moim zdaniem w dzisiejszych czasach, gdzie sa gorsze jakościowo paliwa czas klasycznej retorty fajkowej minął, palnik musi być bardziej uniwersalny, od rusztów wodnych od ok.2lat sie odchodzi, wersje kotłów z wodnym robimy na konkretne zamówienia.
Nie mi to jednak oceniać.
Witam, Kolego Jarecki znalazłem wreszcie instalatora i chciałbym dziś złożyć moje zamówienie, na:
Skam-P Premium 7kW z Irydem PID 6100zł
Pilot R 100zł
Czujnik pogodowy 45zł
czujnik spalin ok 60zł
i to chyba już wszystko.
Czy zamówienie mogłoby być dostarczone na siedzibę firmy instalatorskiej? To nawet kilkadziesiąt km bliżej niż do mnie. Musiał bym jednak wiedzieć dokładnie jaką kwotę muszę uiścić za moje zamówienie. Również w kwestii transportu. kwotę przelałbym jutro na konto firmy. Zamówienie wyślę (jak poprzednio mnie instruowałeś) na biuro@kotly24.com lub sekom@sekom-pleszew.com.pl gdyby coś nie chciało pójść.
U mnie nie mam możliwości odebrania takiego zamówienia a instalator sam zaproponował takie rozwiązanie. Wiem też, że kontaktował się z firmą SEKOM.
Czy ponadto mógłbyś podać orientacyjny termin dostawy zamówienia, chodzi o ustalenie terminu u instalatora. To firma która ma sporo zamówień...
Z góry dziękuję za informację i przepraszam za opóźnienie zamówienia. Pozdrawiam
Skam-P Premium 7kW z Irydem PID 6100zł
Pilot R 100zł
Czujnik pogodowy 45zł
czujnik spalin ok 60zł
i to chyba już wszystko.
Czy zamówienie mogłoby być dostarczone na siedzibę firmy instalatorskiej? To nawet kilkadziesiąt km bliżej niż do mnie. Musiał bym jednak wiedzieć dokładnie jaką kwotę muszę uiścić za moje zamówienie. Również w kwestii transportu. kwotę przelałbym jutro na konto firmy. Zamówienie wyślę (jak poprzednio mnie instruowałeś) na biuro@kotly24.com lub sekom@sekom-pleszew.com.pl gdyby coś nie chciało pójść.
U mnie nie mam możliwości odebrania takiego zamówienia a instalator sam zaproponował takie rozwiązanie. Wiem też, że kontaktował się z firmą SEKOM.
Czy ponadto mógłbyś podać orientacyjny termin dostawy zamówienia, chodzi o ustalenie terminu u instalatora. To firma która ma sporo zamówień...
Z góry dziękuję za informację i przepraszam za opóźnienie zamówienia. Pozdrawiam
Darekk
Proszę zatem wysłać zamówienie na adres e-mail
Na forum nie będziemy omawiać szczegółów zamówienia....
Dostawa będzie mogła być na adres instalatora.
Czujnik spalin do Iryda jest już wyceniony przez producenta,na obecną chwilę, przed oficjalnym wprowadzeniem na rynek kosztuje 70zł
Na forum nie będziemy omawiać szczegółów zamówienia....
Dostawa będzie mogła być na adres instalatora.
Czujnik spalin do Iryda jest już wyceniony przez producenta,na obecną chwilę, przed oficjalnym wprowadzeniem na rynek kosztuje 70zł