Mini kawalerki we Wrocławiu - co sądzicie?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Mini kawalerki we Wrocławiu - co sądzicie?
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-wroclaw, ... 27094.html
Co sądzicie o takiej inwestycji? Czy wszystkie mieszkania im się zapełnią? Czy wysyłając dziecko na studia zainwestowalibyście w taką mini kawalerkę? Nie znam cen wynajmu we Wrocławiu, ale zakładając, że dziecko będzie studiować 5 lat - czy zakup się opłaca?
Co sądzicie o takiej inwestycji? Czy wszystkie mieszkania im się zapełnią? Czy wysyłając dziecko na studia zainwestowalibyście w taką mini kawalerkę? Nie znam cen wynajmu we Wrocławiu, ale zakładając, że dziecko będzie studiować 5 lat - czy zakup się opłaca?
Re: Mini kawalerki we Wrocławiu - co sądzicie?
Sądząc po cenach wynajmu pokoi i mieszkań dla studentów, które kształtują się w granicach od
500 do 850 zł, kupno apartamentu nie wydaje się korzystną inwestycją. Najtańszy apartament 12 m2
kosztuje 100 000 zł. Do tego dojdą koszty kredytu, odsetki i koszty użytkowania przez okres 5 lat.
Rachunek nie wygląda zbyt różowo, ale bogatemu wszystko wolno
500 do 850 zł, kupno apartamentu nie wydaje się korzystną inwestycją. Najtańszy apartament 12 m2
kosztuje 100 000 zł. Do tego dojdą koszty kredytu, odsetki i koszty użytkowania przez okres 5 lat.
Rachunek nie wygląda zbyt różowo, ale bogatemu wszystko wolno
Pytanie, czy bogaci nie wolą kupić perspektywicznie większego mieszkania, a nie takiej mini klitki? 
-
przemasboss
- Zainteresowany

Według mnie zawsze opłaca się inwestować w nieruchomości a zwłaszcza w mieszkania. Sporo ludzi zarabia w ten sposób. Mają po kilka mieszkań i je wynajmują. Tak można bez wysiłku dopełnić budżet domowy. Bez wysiłku bo są nawet systemy umożliwiające kontrolę nad wszystkim aspektami wynajmu z poziomu przeglądarki internetowej.
Moi rodzice zdecydowali się na zakup mieszkania we Wrocławiu w City Island w centrum na czas mojego pobytu na studiach. Mieszkanie jest nowe, więc pewnie po ukończeniu mojej edukacji i znalezieniu pracy we Wrocławiu zostanę w nim. Teraz drugi pokój mam zamiar wynająć znajomym, a sam zadokowany będę w mniejszym. Ja i moi rodzice oszczędzimy na wynajmie mieszkania, a dodatkowe korzyści z wynajmu znajomym przeznaczę na media i część kosztów kredytu.
To nie kawalerka, ale dwu-pokojowe mieszkanie i z dodatkowym wynajmem pokoju znajomym to dobry deal.
To nie kawalerka, ale dwu-pokojowe mieszkanie i z dodatkowym wynajmem pokoju znajomym to dobry deal.
O Boże! Klaustrofobii można się nabawić. Nigdy niemu nie życzyłabym, żeby mieszkać na 12mkw. Takie mieszkania nie powinny istnieć.
Według mnie super ! Sama zastanawiam się nad kupnem nowe kawalerki wrocław ponieważ nawet jeśli ja tam nie zamieszkam, to równie dobrze mogę je wynająć i przez to będę mieć więcej pieniędzy