Okna drewniane czy plastikowe???
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Okna drewniane czy plastikowe???
Zamierzam wymienić okna w domu i zastanawiam się jakie będą najlepsze drewniane czy plastikowe.
Skłaniam się ku drewnianym ale sporo osób doradza mi plastik. Nie wiem co mam robić. Pomóżcie!!!
Skłaniam się ku drewnianym ale sporo osób doradza mi plastik. Nie wiem co mam robić. Pomóżcie!!!
-
aseba
- Zaawansowany

Re: Okna drewniane czy plastikowe???
To tak jak z wyborem podłogi,panele czy deska trójwarstwowa. Jak masz kase to wybierz drewno,z pewnością ładniejsze i wymaga konserwacji,a i plastik dorównuje trwałością. 
-
MieszkoPierwszy
- Początkujący

- Kontakt:
Ja polecam te http://www.arta.bydgoszcz.pl choć tu są tylko plastiki, a one powodują słabszą cyrkulację powietrza w mieszkaniu. Dlatego trzeba je regularnie wietrzyć.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Powiem tak - plastiki są tańsze i prostsze w utrzymaniu. Drewniane są drogie i trzeba je konserwować.
-
krzysztof-mirtel
- Zainteresowany

Ja bym się zdecydował na drewno, ale trzeba liczyć się z tym, że jest ono bardziej wymagające i droższe w utrzymaniu. Jednak wygląda nieporównanie lepiej moim zdaniem.
moim zdaniem dużo zależy od firmy produkującej okna, jak chcesz mieć okna dobrej jakości to zobacz sobie ofertę tej firmy http://www.ekoplast-krakow.pl/ ja mam okna od nich i nie mogę złego słowa na nie powiedzieć
-
Marcin Suszek
Okna z włókna szklanego chyba lepsze od jednych i drugich
Może ktoś to wprowadzi w końcu do Polski
Może ktoś to wprowadzi w końcu do Polski
Moim zdaniem plastikowe okna są bardzo wygodne i dlatego sam takie mam. Jeśli ktoś poszukuje dobrej firmy działającej na terenie małopolski to polecam Firmę Styleline, która jest przedstawicielem firmy Drutex.
mirecki
-
Przemek
a może okna drewniano aluminiowe?
Firma Internorm na przykład ma takie w swojej ofercie.
Widziałem okna na inwestycji - wyglądają rewelacyjnie patrząc na kartę produktu parametry energooszczędne!
Firma Internorm na przykład ma takie w swojej ofercie.
Widziałem okna na inwestycji - wyglądają rewelacyjnie patrząc na kartę produktu parametry energooszczędne!
Od jakiegoś czasu mówi się o tym, że okna drewniane są bardziej ekologiczne. Moim zdaniem jest dokładnie odwrotnie. Czy bowiem możemy uznać za ekologiczny materiał, który w znaczny sposób uszczupla zasoby naturalne. Okna plastikowe wyprodukowane z profili PVC są ekologiczne nie tylko ze względu na energooszczędność, ale także mogą być poddawane recyklingowi. Zwracam uwagę na ekologię i preferuję PVC.
prawda jest taka, że każde okno ma swoje plusy i minusy, dlatego ja bym odesłał do bezpośredniego kontaktu z producentami, taka okazja będzie już niedługo we wrześniu w stolicy, gdzie odbywać się będą międzynarodowe targi technologii produkcji okien i drzwi, rejestracja jest darmowa, proszę link: http://targiprodukcjiokienidrzwi.pl/odw ... a-on-line/
-
Adrian1132
- Początkujący

- Kontakt:
Moim zdaniem okna PCV będą tutaj zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem,cenowo prezentują się bardzo dobrze a na jakości solidność także nie można narzekać,spełniają wszystkie wymagania.
Okna dla każdego !
Na jednym z portali opublikowana została ankieta konsumencka na temat preferencji klientów, większość (ponad 40%) głosujących wybrałaby okna plastikowe - taka jest właśnie tendencja. Ja dobrych kilka lat temu kupiłem okna z profilami Decuninck i jestem bardzo zadowolony - moje są białe, choć nie wiem, czy obecnie nie wybrałbym z zewnątrz okleinowanych, a w środku białych.
-
xfinlandia
A drewniane to niby nie spełniają wszystkich wymagan? Jak juz krytyka, to z uzasadnieniem.Oknobyt pisze:Moim zdaniem okna PCV będą tutaj zdecydowanie najlepszym rozwiązaniem,cenowo prezentują się bardzo dobrze a na jakości solidność także nie można narzekać,spełniają wszystkie wymagania.
DLa mnie kazde PCW jest slabsze pod względem sztywności, co da sie zmierzyc parametrem C.