owiśnięty strop

Dachówka ceramiczna, dachówka cementowa a może blachodachówka? Jeżeli stoisz obecnie przed takim wyborem to koniecznie musisz poradzić się innych którzy mają już te doświadczenia za sobą. Zapytaj się, które pokrycie dachowe jest najlepsze.

Moderator: Redakcja e-dach.pl

MALLOY
Początkujący
Początkujący

owiśnięty strop

Post autor: MALLOY »

Może ktoś mi pomoże.
mam owiśnięty strop.W POKOJU 4/4 METRY KWADRAT W ŚRODKU ODCHODZI OKOŁO 10 CM W DÓŁ W DODATKU JEST SPĘKANY I W WYLEWCE NIE MAM SZYN TYLKO PRĘTY CHCE GO WZMOCNIĆ DWUTEOWNIKAMI.TYLKO JAKIMI ???????????? ILE NAJ MNIEJ MUSIAŁ BYM DAĆ BO MAM OKNO.PROSZE POMOCY.

Awatar użytkownika
Rudy
Aktywny
Aktywny

Post autor: Rudy »

Widocznie zbrojenie jest źle zrobione, źle zalane i beton źle zrobiony. Wstaw do środka podporę pod ten sufit i się wyprowadź, bo cie jeszcze zabije. NIc z tym nie zrobisz. Możesz wyprzeć tylko na środku jakąś podporą i na niej zamontować sobie wieszaki na kwiatki lub rozwalić to w diabły i zrobić od początku. Chyba że strop jest taki od samego początku, to może wtedy byc po postu jego taka wada fabryczna. Ale jeśli tak ci się opuścił z czasem, to znaczy że wreszcie runie któregoś dnia
miłego dnia

Awatar użytkownika
marcinradom
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: marcinradom »

tak pomyślałem sobie, że można by zrobić zabieg podtrzymujący strop i przy okazji nieco dekorujący pomieszczenie. w którymś najbardziej pasującym miejscu ulać słup a przez niego poprowadzić dwie prostopadłe do siebie belki, oczywiście wsparte również na ścianach. najszczęśliwszym położeniem dla słupa byłby środek geometryczny, ale można go w którąś ze stron delikatnie przesunąć by wyglądało na to że tak musi być i to z woli właściciela. pytanie jeszcze, czy podłoga wytrzymałaby takie miejscowe obciążenie. beton można zastąpić drewnem które może niewątpliwie dekorować pomieszczenie. zapytam za rudym, czy ten strop tak miał od początku, czy ta ruchomość sufitu powstała w trakcie użytkowania?
pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pokrycia dachowe”