Jaki blender kupić ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: jaki blender kupić ?
Jeżeli chcesz jakiś dobry blender, to wydaje mi się, że jednym z lepszych jest BOSCH MSM 67PE. Naprawdę dobra maszyna z wieloma końcówkami, którą można zrobić właściwie wszystko, mikser przy tym blenderze wydaje się być zbędny. Myślę, że warto w coś takiego zainwestować, bo na pewno długo posłuży. Z tego co wiem, to w atrakcyjnej cenie można coś takiego znaleźć na magicznej planecie - zerknij sobie, na pewno ci sie spodoba, bo ma znakomite parametry.
Dreszcz, w tym sklepie o którym pisałam są modele z wymiennymi końcówkami. Masz miksującą, ubijającą, dodatkowo kubek siekający i przystawkę siekającą. Braun takie robi na przykład. Zobacz sobie tam.
-
MarianCC
Ja posiadam w domu blender Philips i jestem zadowolony. Idealnie nadaje się do użytku domowego. Kosztował mało i uważam, że w tej cenie oferuje bardzo dużo. Łatwo się składa i rozkłada, czyści, nie sprawia mi żadnych problemów. Dobrze nadaje się do miksowania zup/
Dla mnie blender to jedno z najczęściej używanych sprzętów w domu, ma końcówkę wykonaną ze stali szlachetnej, oprócz funkcji miksowania, można przy jego pomocy kruszyć lód
Mój blender kosztował niecałe 50 zł i sprawdza się znakomicie
Posiadam blender Bosch MSM67pe i uważam, że jest bardzo dobry 
Polecam blendery Philips z serii HR, miałem wcześniej do czynienia z dwoma blenderami innych firm i Philips jak do tej pory radzi sobie najlepiej. Jedyny mankament to uszczelka nad nożykiem, która lubi przez chwilkę piszczeć przy starcie. Zdarza się to po dłuższym nie używaniu blendera.
A czy te blendery kupujecie od razu z jakimiś pojemnikami? Czy blendujecie w naczyniach, któe już macie? Nie pryska przy blendowaniu w zwykłym plastikowam dzbanku?
-
Agnieszka J
- Początkujący

- Kontakt:
Ja mam bosha taki do kruszenia lodu - nic się z nim nie dzieje.
jak kupować to kielichowy i tak jak ktoś wyżej napisał - z funkcją kruszenia lodu. ja mam haiera hbl2121. sprawdza się w kuchni bardzo dobrze do wszystkiego. koktajle, przeciery, musy czy zupy nie stanowią dla niego żadnego problemu, a cena jest przystępna 
- Markiz_de_zet
- Zainteresowany

Taki kielichowy to może być dobry pomysł. Niedawno jak byłem na zakupach to widziałem właśnie taki z philipsa, akurat szklany model, w którym też można skruszyć lód. I nawet chyba nie był zbyt drogi.
Ostatnio kupiłem, a właściwie to żona kupiła, Brauna MR570. Prezentuje się dosyć solidnie, więc jakby ktoś był zainteresowany, to mogę polecić.
Pewnie, że dobry pomysł
ja kupiłem dokładnie takiego http://allegro.pl/blender-haier-hbl-212 ... 36754.html i tak jak pisałem wyżej, sprawuje się świetnie. Wreszcie nie trzeba stać całego dnia w kuchni żeby zrobić coś "innego" do jedzenia, niepospolitego 
- Markiz_de_zet
- Zainteresowany

No dlatego też sobie chcę ułatwić życie, a raczej gotowanie takim blenderem i przy okazji mieć możliwość robienia takich bardziej skomplikowanych dań
Ten którego widziałem będzie mi też pasował kolorystycznie do kuchni, więc chyba się na niego zdecyduję.
Dokładnie, takie blendery kielichowe znacznie ułatwiają życie
jak narazie ze swojego Haiera jestem bardzo zadowolony i nie zamieniłbym go obecnie na nic innego