Czy lepsze wiszące wc
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Czy lepsze wiszące wc
Czy podwieszany jest lepszy? I czy zawsze tak jest? W jakich przypadkach nie wskazane jest stosować miski wc podwieszanej? Z tego co jasno wynika to podwieszane miski wc potrzebują na stelaż odpowiedniej przestrzeni, aby go odpowiednio zabudować. Czyli jakaś wystająca ścianka czy coś innego dziwnego będzie za miską? A podłoga, po zamontowaniu? Jej poziom nie ulegnie zmianom?
Re: Czy lepsze wiszące wc
Taka łazienka z podwieszaną muszlą jest też łatwiejsza do sprzątania
Za tą cenę, to powinna umyć tyłek, wysuszyć go oraz grać odpowiednią do nastroju muzykę. Takie są np. standarty w Japonii. Polakowi wystarczy aby sama sie umyła 
Zgodnie z normami, miska WC zawieszona na stelażu podtynkowym musi utrzymać obciążenie 400 kg zobaczcie sami roca.pl/strona-stelaz-roca-utrzyma-nawet-samochod!/268
tak jak ktoś wyżej napisał - przestrzeń z wiszącym wc jest znaczniej lepiej dostosowana do sprzątania. no i ładniej chyba ogólnie wygląda.
jakubdab
Polecam sprawdzić w asortymencie DELFINA albo KELLERA, mają ciekawe rozwiązania.
Siemanko, ja myślałem, że 1100 za miskę WC to dużo, ale chyba nie mam się co zastanawiać:D Uważam, że taka będzie funkcjonalniejsza, jeśli jest podwieszana, łatwiej utrzymać w czystości.
Miski podwieszane to świetna sprawa, łatwiejsze sprzątanie, więcej miejsca w łazience ( cała aparatura jest schowana w ścianie) Jak się dobierze odpowiedni stelaż i miskę to mamy sprzęt bezawaryjny na lata.
- Wiking_Kłodzko
- Początkujący

Miejsca za dużo nie zyskujemy, wiszące wc jest dobre w małym łazienkach , bo nie mamy spłuczki, chociaż odnośnie spłuczek to nadal są produkowane takie które zawieszasz praktycznie pod sufitem. Koszty takiego przedsięwzięcia są jednak duże bo musisz się liczyć z wydatkiem na stelaż podtynkowy (producenci Geberit czy Koło) a to już spory wydatek. Jeśli chodziłoby o łazienkę dużą w domu mieszkalnym to nie bawiłbym się w wiszące wc tylko zamontował stojący z którym jest mniej problemu.
Natura dałam nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język, po to abyśmy więcej patrzyli i słuchal, niż mówili.
Sokrates
Sokrates
Ostatnio trafiłem na filmik i dowiedziałem się się, że stelaże podtynkowe mają swoje normy wytrzymałościowe. Ciekawe czy te marketowe je spełniają bo są w dość niskich cenach.
MISKA WC RIMLESS (BEZKOŁNIERZOWA) CZY TRADYCYJNA?
Jakie macie zdanie co do tych rimless? Słyszałam że woda potrafi "pryskac".
Jakie macie zdanie co do tych rimless? Słyszałam że woda potrafi "pryskac".
Pryskanie to jest ustawienie spłukiwania na 3 i 6 litra. Ustawiasz na 2 i 4 litra i już nie pryska. Miska tylko i wyłącznie bez kołnierza.
http://www.forumbudowlane.pl/