Wyposażenie Łazienek

Pomysły na wystrój kuchni, dobór armatury kuchennej i mebli. Porady jak zaprojektować funkcjonalną, oryginalną kuchnię. Radzimy jakie dobrać meble kuchenne, sprzęt AGD oraz odpowiedni zlewozmywak. Nowości dotyczące trendów w aranżacji przestrzeni kuchennej.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Czy robisz zakupy w Internecie?

Tak
9
69%
Nie
4
31%

Liczba głosów: 13

PodlaskieSklepy
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Wyposażenie Łazienek

Post autor: PodlaskieSklepy »

Witam, chciałem sie zapytać i prosić o komentarze? Czy jako prywatne osoby chcielibyscie kupować wyposażenie łazienki czy kuchni w Internecie, jeśli ceny są niższe? :?:

adamis
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: adamis »

Mnie taka forma kupowania nieznanym mi rzeczy wcale nie pociąga.
Owszem,jestem w stanie kupić przez internet cokolwiek,jeśli wiem co i jak,np. książkę,płytę,amortyzatory,nawet kibelek,pod warunkiem,że wcześniej zobaczę go na żywo.
adam

PodlaskieSklepy
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: PodlaskieSklepy »

adamis pisze:Mnie taka forma kupowania nieznanym mi rzeczy wcale nie pociąga.
Owszem,jestem w stanie kupić przez internet cokolwiek,jeśli wiem co i jak,np. książkę,płytę,amortyzatory,nawet kibelek,pod warunkiem,że wcześniej zobaczę go na żywo.
To jest prawda. Wiec na przykładzie naszego sklepu powiem. Karzdy produkt ma przypisany nr katalogowy producenta. Ceny mamy mnijesze niż u producenta. Mozna zajść do jakiegokolwiek sklepu, hurtowni lub ogladnąć katalog. Produkty i zdjęcia i tak się zgadzają. My jako administratorzy tez pomagamy dobierać różne rzeczy do kompletów i wymiarów. Więc uważam, że trzeba przełamywac monopol sklepów zwykłych które po prostu muszą robić większe ceny, gdyż muszą opłacić rachunki, wynajmu lokalu podatki. Sklep Internetowy to tez firma która sprzedaje tyle, że bazuje na większych firmach (hurtowniach). Polecamy więc zakupy przez Internet.

adamis
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: adamis »

Potrzebuję np. baterię do wanny.Jadę do sklepu,oglądam,dotykam,porównuję,kręcę czym się da,wybieram,płacę (owszem ,trochę drożej) i mam.
W domu się okazuje,że coś z nią nie tak.Jadę do sklepu i wymieniają mi na nową lub oddają pieniążki.
Nawet nie chcę sobie wyobrażać jak długo by to trwało przez internet.
Trochę zakupów w necie już zrobiłem.Przesyłka przychodziła czasem po dwóch dniach a czasem po dwóch tygodniach.A tu wanna potrzebna :wink:
Zawsze podaje się tel. kontaktowy a i tak 80% przesyłek dociera do mnie w czasie,kiedy nie ma nikogo w domu,albo są tylko dzieci,choć zapewniam,że jestem w stanie dotrzeć do domu w 10 min,jeśli tylko ktoś zadzwoni.Nie dzwonią.
Dlatego zakupy przez internet robię tylko wtedy,kiedy danego produktu nie mogę dostać w sklepie w promieniu 100km.
Niższa cena nijak nie rekompensuje mi kłopotów związanych z taką formą zakupów.Różnica jest naprawdę niewielka.
Wiem,że cena np.kotła gazowego zakupionego przez hurtownika u producenta stanowi mniej więcej 35-55 % ceny sprzedaży.Gdyby więc taki kocioł kosztował w sklepie np. 5,000 a w necie max. 3,500 to wtedy można mówić o korzystnym zakupie.Ale tak nie jest.Rabat 5-10% to ja jestem w stanie wymęczyć u sprzedawcy.A jako firma to i więcej.
Cóż,....prawa rynku... :?
adam

komarr

Post autor: komarr »

W ciemno nie kupuje, ale...

wybieram produkt w sklepie, oglądam, próbuje, testuje, pytam o wszelkie sprawy związane z częściami zamiennymi, gwarancją itd a kupuje w internecie bo taniej i to niekiedy o 20% do tego dostawa gratis... (często z tego samego sklepu który również w internecie wystawia swoje produkty)

W internecie jest przyszłość, bo nijak się mają sklepy w któych dziennie jest 40-50 klientów którzy przyjdą marudzić czy oglądać tak jak ja, do kiilkuset tysięcy odsłon stron www sklepów internetowych.
już 38% społeczeństwa polskiego posiada dostęp do internetu, ten procent się powiększa i będzie się powiększał. Coraz mniej ludzi daje się oszukać ponieważ są doświadczeni, pytają o opinię innych użytkowników itd itd.

Ineternet jest przyszłością handlu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kuchnie”