witam,
jak widać - jestem tutaj nowa. chciałabym zasięgnąć porady dotyczącej ogrzewaczy elektrycznych. konkretnie - chodzi o pojemność. po przejrzeniu różnych firm w sieci zdecydowałam się na ogrzewacz Delfin Plus. tylko nie wiem jaka wielkość mogłaby być najlepsza. w naszym domu mieszkam z dwójka dzieci, mężem oraz dziadkami. z góry dziękuję za pomoc.
ogrzewacz elektryczny
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: ogrzewacz elektryczny
Do czego ma ten ogrzewacz konkretnie służyć?
pewnie do ogrzewania mieszkania... podczerwienią oczywiście po uprzednim zaizolowaniu mieszkania od środka i wykonaniu wentylacji mechanicznej...Enerbau pisze:Do czego ma ten ogrzewacz konkretnie służyć?
wziąłbym 140-litrowy, tego typu urządzenia bardzo długo grzeją wodę, więc lepiej mieć jej więcej zmagazynowanej, tym bardziej, że piszesz o sześciu osobachMagdaBrt pisze: ogrzewacz Delfin Plus. tylko nie wiem jaka wielkość mogłaby być najlepsza. w naszym domu mieszkam z dwójka dzieci, mężem oraz dziadkami. z góry dziękuję za pomoc.
6 osób to sporo. Gdzie owy zbiornik miałby stać? Może rozwiązanie oszczędniejsze 250L zasobnik oparty na pompie ciepła? Rozwiązań jest wiele.
Elektryczne ogrzewacze wody Delfin Plus przeznaczone są do przygotowania i przechowywania ciepłej wody użytkowej dla potrzeb sanitarnych, socjalnych i gospodarczych. Woda ogrzewana jest grzałką nurkową 1,5 kW zasilaną prądem jednofazowym ~230V i wężownicą spiralną, umożliwiającą podłączenie ogrzewacza do niskotemperaturowego kotła wodnego dowolnego typu. Polecam 140 litrowy
Sam mam w domu i jestem zadowolony!
-
KrzysiekKa
- Zainteresowany

też uważam, że najlepszy chyba będzie 140 litrowy.