zagrożenie życia przez piec Futura Dual Komfort Cichewicz

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

piterkac
Początkujący
Początkujący

zagrożenie życia przez piec Futura Dual Komfort Cichewicz

Post autor: piterkac »

Witam,
chciałbym wszystkich ostrzec prze piecem i całą firmą Cichewicz.
Mam piec od prawie 2-ch miesięcy - pominę problemy z fimą Cichewicz która działa jak amatorzy w kwestii transportu czy oszukuje przy cenach ( zmienia w ostaniej chwili )
Natomiast jak w nocy obudziła mnie ochrona o 2.00 w nocy bo czujka CZADU i DYMU zadziałamy to już mam dosyć.
Wstałe i zszedłem do kotłowni a tam dym taki że nic nie widać. Ledwo otworzyłem zewnętrzne drzwi kotłowni. Dym był niesłychanie duszący. Jak z nich wyszedłem na zewnątrz to musiałem usiąść na sniegu bo mnie zamroczyło.
Po pół godznie wietrzenia - zobaczyłe alarm na piecu - rozwarcie modułu, a jak otworzyłem palenisko to było pełne palącego się węgla - dosłownie full - wysypało się połowę na podłogę.

PRZECIEŻ MOGŁEM ZEJŚĆ WE ŚNIE GDYBY NIE OCHRONA - JAK TO MOZLIWE ŻE MIMO AWARII PIEC CIĄGLA PODAWAŁ PALIWO !!!!!
SPRAWA LEKKO I SZYBKO SIĘ NIE SKOŃĆZY ALE PRZESTRZEGAM BO ŻYCIE MA SIĘ JEDNO A NOWYM DOMEM CHCIAŁBYM SIĘ POCIESZYĆ.

Piotr

IWUBE

Re: zagrożenie życia przez piec Futura Dual Komfort Cichewic

Post autor: IWUBE »

problem faktycznie był nie ciekawy dobrze chłopie że żyjesz !

dlatego ja postanowiłem zrezygnować z takich nie przewidzianych w nocy "atrakcji" i mam ogrzewanie podczerwone zainstalowane. Chociaż wiem że przeżyję do następnego dnia ale życie moje i mojej rodziny jest dla mnie bezcenne

piterkac
Początkujący
Początkujący

Post autor: piterkac »

I żeby było ciekawiej

Serwis może przyjechać za tydzień bo mają inne sprawy i nie mają ludzi

Co to za kraj i ludzie ....
bez komentarza
taka firma nie powinna działać i powinno cofnąć się dopuszczenia na produkty
Ma ktoś namiary kto wydaje certyfikaty na piece i gdzie zgłosić takii horror ???

Piotr

IWUBE

Post autor: IWUBE »

http://www.inig.pl/CRF/csys_wydane.html to tak w skrócie tylko, coraz częściej ten link pojawiać się będzie na forach ... możesz sprawdzić czy ten kocioł ma certyfikat i jest dopuszczony do sprzedaży

często chińskie podzespoły są montowane więc jak wiesz tanie

Enerbau
Ekspert budowlany
Ekspert budowlany

Post autor: Enerbau »

Czy to był kocioł z tzw. górnej półki, czy też produkt popularny (czytaj: własnej roboty)?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”