brązowy kolor ścian?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: brązowy kolor ścian?
Generalnie jestem przeciwnikiem dobierania koloru pokoju w zależności od płci dziecka chociaż wiem że robi tak wile osób. Jest to bardziej wpływ kultury w której żyjemy niźli przemyślana decyzja. Pokoje moich pociech (dwuletnia córka i trzyletni synek) zostały dopasowane pod względem stylu do reszty mieszkania. Podejrzewam, że tak pozostanie dopóki dzieci nie podrosną i zapragną zmian. Jestem zwolennikiem minimalizmu w liczbie sprzętów i mebli domowych małe mieszkanie wymaga rozsądnego rozmieszenia poszczególnych elementów. 
Projektowanie i aranżacja wnętrz - Warszawa.
nie sadzę żeby pomarańczowy kolor ścian był dobrym wyborem. Generalnie teraz używa sie kolorów zestawionych wyłącznie z bielą..budownictwook pisze:Ja w swoim pokoju mam 2 ściany brązowe a 2 pomaranczowe....
Mam 23 lata, pokój wydaje się dość dziecinny, ale swietnie sie w nim czuje i ta kompozycja kolorów mi całkowicie odpowiada:)
Stawiam na brąz
nie sadzę żeby pomarańczowy kolor ścian był dobrym wyborem. Generalnie teraz używa sie kolorów zestawionych wyłącznie z bielą..budownictwook pisze:Ja w swoim pokoju mam 2 ściany brązowe a 2 pomaranczowe....
Mam 23 lata, pokój wydaje się dość dziecinny, ale swietnie sie w nim czuje i ta kompozycja kolorów mi całkowicie odpowiada:)
Stawiam na brąz
Stawiam na brąz
pomarańcze sa pase
-
cudawianka
- Początkujący

Myśle, że jeżeli brąz do pokoju dzieciecego, to raczej taki a la ciemna kawa z mlekiem. Do tego kremowe meble, np. takie: http://www.agatameble.pl/produkty/pomie ... /barcelona
i jakieś ładne białe wzory na ścianach, powiedzmy gałezie z liścmi
i jakieś ładne białe wzory na ścianach, powiedzmy gałezie z liścmi
Brązowy nie każdemu dziecku by się podobał, wydaje mi się raczej, że lepiej pomalować na jakieś żywe i radosne kolory.
Co myślicie o tym:

źródło: pokój nastolatki
Co myślicie o tym:

źródło: pokój nastolatki
Biały jest nudny. 
Do pokoju dziecka dał bym brąz, ale raczej tylko 1 ścianę w tym kolorze, a pozostałe albo w jakimś typowo neutralnym ciepłym np. beżowym lub też w jakiś bardziej soczystym np. żółtym, zielonym.
Do pokoju dziecka dał bym brąz, ale raczej tylko 1 ścianę w tym kolorze, a pozostałe albo w jakimś typowo neutralnym ciepłym np. beżowym lub też w jakiś bardziej soczystym np. żółtym, zielonym.
-
Agnieszka E
- Zainteresowany

- Kontakt:
może wyglądać dobrze, trzeba go tylko umiejętnie zrównoważyć jaśniejszym kolorem.
Zgadzam się, biel nigdy nie jest nudna i można ją dowolnie zestawiać z innymi kolorami. A co do koloru do pokoju dziecka to ja bym raczej postawiła na soczyste i ciepłe kolory, żeby w pokoju było przytulniej.
Wydaje mi się, że okno dachowe wpuszcza zbyt mało światla, aby móc pomalować pokój na taki kolor. Może się okazać, że wyszla z tego ciemna nora
a nie będzie za ponuro i ciemno? może więcej jasnych kolorów? ja bym się skonsultowała z jakimś doradcą, wiem, że w ekosklad.pl są dobrzy fachowcy. Mają duży wybór farb z mieszalnika, na pewno znajdziesz coś odpowiedniego
brązowy i beż będą nadawać charakteru cappucino :) gdyby dobrac do tego odpowiednio stonowane meble, świece o zapachu kawowym i tematyczne dodatki, może wyjść naprawdę ładny design!
-
zosia89765
- Początkujący

- Kontakt:
W moim pokoju 3 ściany są beżowe, a jedna brązowa. Moim zdaniem to świetne połączenie.