Witam,
Czy ktoś może orientuje się ile kosztuje metr rozbudowy instalacji gazowej - buduję dom i potrzebuję przeniesc rurę z gazem, która biegnie zbyt blisko planowanej inwestycji, jest tego kilkadziesiąt metrów niestety (glównie po gruncie, na którym rosnie trawa, częśc rurą o srednicy 50, częśc 25tką). Chciałabym poznac koszt materiału + robocizny. Niestety rozbudowa istniejącej instalacji gazowej na koszt gazowni raczej nie wchodzi w grę w tym przypadku. Czy ktoś mógłby mi polecic jakiegoś solidnego wykonawcę?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
ile kosztuje metr instalacji gazowej (zmiana przyłączenia)
Re: ile kosztuje metr instalacji gazowej (zmiana przyłączeni
Niektórzy inwestorzy szukają oszczędności w drogich instalacjach zamiast poszukać w tańszych inwestycjach ogrzewania domu. Nowy dom, to zapewne dom o niskim zużyciu energii, chyba, że projekt gotowy. Ale zawsze można go do izolować. Wówczas trzeba pomyśleć, poszukać i wybrać najtańszy system ogrzewania. To inwestycja i rachunki za ogrzewanie na lata.
Nie po to izolujemy, by robić centralne.
Nie po to izolujemy, by robić centralne.
Re: ile kosztuje metr instalacji gazowej (zmiana przyłączeni
Proszę Pana/Pani,
Jakbym chciała przeczytac reklamę to bym nie pisała tego postu. Gdyby wysilił się Pan/Pani i przeczytał mój post to zauważyłby Pan/Pani byc może, ze muszę przesunąc istniejącą rure z gazem, zeby w ogóle móc ruszyc z budową domu.
Pozdrawiam
Jakbym chciała przeczytac reklamę to bym nie pisała tego postu. Gdyby wysilił się Pan/Pani i przeczytał mój post to zauważyłby Pan/Pani byc może, ze muszę przesunąc istniejącą rure z gazem, zeby w ogóle móc ruszyc z budową domu.
Pozdrawiam