Jaki kolor ścian do sypialni?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jaki kolor ścian do sypialni?
A moim zdaniem to zależy od tego jak chcesz czuć się w swojej sypialni. Zielony uspokaja, więc nadaje się idealnie dla osób, które poszukują harmonii. Z kolei czerwony wyzwala emocje, no i moja sypialnia ma dokładnie taki kolor 
-
andrzej433
- Początkujący

My mamy intensywny niebieski, bo oboje uwielbiamy ten kolor. 
-
Atlantic Polska
- Zainteresowany

- Kontakt:
U mnie w mieszkaniu mam połączenie pomarańczowego i fioletowe, poniżej fotka:

podoba mi się wzór na ścianie jedank kolory so sypialnie wybrałabym inne - na pewno nie tak nasycone bo nie pomagaja w odprezeniu. Moze jakas biel przełamana fioletem ale BARDZO delikatnym. Ktoś moze powiedziec ze za chłodne - ale zawsze moza zadbac o odpowiednie oswietleni - miekkie, cieplo swiatlo i powinno byc ok
Zdecydowanie polecam spokojne kolory. Miałam kiedyś jedną ścianę czerwoną - wyglądała ładnie, ae nie wpywaa zbyt dobrze na samopoczucie. 
Zależy gdzie by się znajdowała ta czerwona ściana, jeśli tam, gdzie masz wezgłowie, to by chyba nie przeszkadzało, bo nie widzisz wtedy tej czerwieni, masz za sobą
A ja jak już pisałam, uwielbiam połączenie czerwonych scian i białej sztukaterii, takie szlacheckie jest
mardom decor ma boskie aranżacje w tym stylu.
Można zawrzeć kompromis, że małżonek urządza jeden pokój, a małżonka drugi i koniec kłótni o kolory. Sztukateria fajny pomysł.
W moim przypadku, zamiast banerów za oknem mam latarnię miejską. Pokój mam wymalowany pastelowym kolorem, także sam w sobie jest jasny. Problem rozwiązał się dzięki roletom wewnętrznym z prowadnicami, które mają materiał z niskim procentem przepuszczalności światła. 
A ja się zastanawiam skąd te pomysły o odprężających kolorach. Sypialnia jak nazwa wskazuje sluży do spania, śpi się w nocy, w nocy jest ciemno i tak nie widać kolorow, chyba że śpicie z otwartymi oczami ale to wtedy to lekarza polecam a nie wybieranie kolorów 
-----------------------------------------------
Polecamy części do silników cummins, a także części do silników Deutz, posiadamy również w ofercie części do silników perkins oraz części do silników volvo
-----------------------------------------------
Polecamy części do silników cummins, a także części do silników Deutz, posiadamy również w ofercie części do silników perkins oraz części do silników volvo
-
eleganckiewnetrze
- Początkujący

- Kontakt:
Marzysz o pięknej sypialni? ale nie masz pomysłu, czasu, a może pieniędzy ?
Przyślij mi zdjęcie swojego pomieszczenia, a ja mailowo pomogę Ci stworzyć wymarzone wnętrze.

- internetowe aranżacje wnętrz na każdą kieszeń (nie tylko dla bogatych)
- internetowe metamorfozy mieszkań niewielkim kosztem i w krótkim czasie...
-internetowe wspólne zakupy- razem dobierzemy meble i dodatki do Twojego wnętrza w odpowiedniej dla Ciebie cenie!
Już od 100 zł za poradę!
Przyślij mi zdjęcie swojego pomieszczenia, a ja mailowo pomogę Ci stworzyć wymarzone wnętrze.

- internetowe aranżacje wnętrz na każdą kieszeń (nie tylko dla bogatych)
- internetowe metamorfozy mieszkań niewielkim kosztem i w krótkim czasie...
-internetowe wspólne zakupy- razem dobierzemy meble i dodatki do Twojego wnętrza w odpowiedniej dla Ciebie cenie!
Już od 100 zł za poradę!
najlepsze kolory do sypialni to jakieś pastelowe, jasne barwy, przyjazne dla oka na pewno nic z krzykliwych barw
http://www.animed.com.pl/
http://www.animed.com.pl/
nie moge powiedziec, zeby mi sie to podobalo. ten jasny fiolet sam w sobie bylby moze w porzadku, jakby sie to polaczylo np z bialymi meblami i bialym decorem, np mardomu, ale ten "pomarańcz" jest straszny :/Atlantic Polska pisze:U mnie w mieszkaniu mam połączenie pomarańczowego i fioletowe, poniżej fotka:
popieram, biel to i owszem, ale pomarańcz aż woła o pomstę do nieba. listwy tez znam, polecam, dobra firma.
Witam. Pozwole sobie podłączyć się pod temat, lecz pytanie nie dotyczy bezpośrednio koloru, a samego malowania. W sypialni jedna scianę mam zrobioną z Paneli, ponieważ tam kiedyś były drzwi i poprzedniemu właścicielowi nie chciało sie robić od nowa ściany wiec położył panele a mi nie bardzo widzi się je zdejmować, Więc sprawa wygląda tak że do dyspozycji mam 3 ściany, na dwóch z nich są okna i na kolejnej drzwi. Poniżej załączam obrazek jak to wygląda.
http://fotoo.pl//out.php?i=568512_bezan ... 3537353738
Chciałbym połączyć w pokoju kolor niebieski z białym. Zastanawiam się czy mając tylko 3 a nie 4 ściany jest sens malować dwukolorowo ? I jeśli już to które ściany na jaki kolor ? Ewentualnie nie cała ściana musi być w danym kolorze, na jednej ścianie mogą łączyć się dwa
Pozdrawiam
http://fotoo.pl//out.php?i=568512_bezan ... 3537353738
Chciałbym połączyć w pokoju kolor niebieski z białym. Zastanawiam się czy mając tylko 3 a nie 4 ściany jest sens malować dwukolorowo ? I jeśli już to które ściany na jaki kolor ? Ewentualnie nie cała ściana musi być w danym kolorze, na jednej ścianie mogą łączyć się dwa
Ja tez proponowałabym coś z palety Duluxa, konkretnie Kolorów Świata. Najlepiej coś stonowanego. Proponuję zerknąć na paletę. https://outbud.pl/obrazy/Dulux_Kolory_Swiata_Paleta.jpg