dachówka Roben czy Ruppceramika ?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
dachówka Roben czy Ruppceramika ?
Witam,
Jestem na etapie wyboru pokrycia dachowego. I tutaj mam dylemat - ceramika Rupp (sirius1 3) czy Roben (średzka falista +)?
Spotykalem sie z opiniami, że Roben jest bardzo fatalny... nie wiem co o tym myśleć.
Jak jest z jakością tych dachówek i jak wygląda stosunek cen(które tańsze)?
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi, sugestie, komentarze.
Pozdrawiam
Jestem na etapie wyboru pokrycia dachowego. I tutaj mam dylemat - ceramika Rupp (sirius1 3) czy Roben (średzka falista +)?
Spotykalem sie z opiniami, że Roben jest bardzo fatalny... nie wiem co o tym myśleć.
Jak jest z jakością tych dachówek i jak wygląda stosunek cen(które tańsze)?
Będę wdzięczny za wszelkie uwagi, sugestie, komentarze.
Pozdrawiam
- Andrzej Wilhelmi
- Superużytkownik

- Kontakt:
Andrzej Wilhelmi pisze:Jak do tej pory nie wybrałeś to będziesz miał problem żeby cokolwiek wybrać. Pozdrawiam.
A dlaczego ? jest jeszcze wiele ciekawych dachówek z innych firm dostępnych prawie od ręki, tylko z dachówkami produkowanymi w naszym pięknym kraju jest olbrzymi kłopot ( i z niektórymi produkowanymi w UE, ale tylko z niektórymi, większość jest dostępna bezproblemowo ) nie tylko Braas, Euronit, Roben, Koramic, Creaton produkują dachówki są także inni klasowi producenci
Na niczym się nie znam,niczego nie umiem,dlatego doradzam na forum
STDOMI pisze:polecam meyer holsena!
zaczal sie sprzedawac!
troche kiszka z logistyka, trzeba kupic calego tira, a nie dach, czyli hurtownik ma problem z obsluga klienta na 150 do 250 m2 dachu!
na dodatki przy konczeniu dachu sie tez czeka, ale jak nic nie ma to i meyer holsen sie sprzedaje!
pozdrawiam
Pozdrawiam
poshbilly pisze:LUDZIE,
Umiecie czytać?
Ponawiam prośbę i proszę WYŁĄCZNIE o wypowiedzi odnośnie ceramik Roben średzka falista plus Versus Rupp Sirius 13
Dziękuje i pozdrawiam
- marcinradom
- Superużytkownik

- Kontakt:
nie wiem czy to odpowiedni ton na forum, zwłaszcza, że ludzie dobrze ci radzą. z autopsji wiem, że czasem lepiej kogoś mądrzejszego posłuchać niż tkwić w swym zawężonym przez klapki świecie. pisałeś zresztą w swym pierwszym poście:poshbilly pisze:LUDZIE,
Umiecie czytać?
a właśnie koledzy powyżej sugerowali ci co nieco i komentowali.poshbilly pisze:Będę wdzięczny za wszelkie uwagi, sugestie, komentarze
jeśli jednak chcesz znać na pytanie postawione przez ciebie i tylko to cię interesuje to odpowiem, że ja wybrałbym ruppa.
pzdr
poshbilly pisze:LUDZIE,
Umiecie czytać?
Ponawiam prośbę i proszę WYŁĄCZNIE o wypowiedzi odnośnie ceramik Roben średzka falista plus Versus Rupp Sirius 13
Dziękuje i pozdrawiam
Koleś - fakt nerwowy
Może to post po czasie i kolega już poszycie wybrał / a może się jeszcze zastanawia
STARY DAJ SOBIE SPOKÓJ Z ROBEN'em lepszy jest RUUP a z uwagi na jego cienką dostępność poszukaj czegoś co jest równie dobre ( a może i nawet lepsze ), dostępne z marszu choć mało może oklepane jak ten wykreowany ceną Roben. Zwróć uwagę na towar importowany Jungmeier, Nelskamp a mooooże Meier Holsen ???
Osobiście uważam że nawet dobry beton Nelskamp, Braas, Euronit to lepsze rozwiązanie od najtańszej ceramiki lub jak kto woli "produktów dachówkopodobnych"
Pozdrawiam
-
Picadoor
Roben jest kruchy, nierówny, zbyt nasiąkliwy (natura) i przereklamowany, a wcale nie najtańszy. Ten niemiecki zdecydowanie lepszy.
RUPP Sirius jest twardy i co tu dużo mówić - nie jest zbyt równy, jednak zdecydowanie lepszy. A do tego jest tańszy od Robena. Gasiory podobne do robenowskich, zakończenia już nie.
To tak z grubsza, pozdro
RUPP Sirius jest twardy i co tu dużo mówić - nie jest zbyt równy, jednak zdecydowanie lepszy. A do tego jest tańszy od Robena. Gasiory podobne do robenowskich, zakończenia już nie.
To tak z grubsza, pozdro