Z mojego punktu widzenia na tą chwilę w skrócie:
- nie podoba mi się mówienie, że palenie czymkolwiek to takie polskie
sam mógłbym już teraz w kominku palić śmieci (choć część) ale tego nie robię, podobnie w kotle
to że niektórzy tak robią nie znaczy, że wszyscy i tym bardziej nie oznacza to że to polskie
akurat objechałem świat dookoła (dosłownie) i widziałem, że gdzie indziej pali się śmieciami
jestem wrogiem palenia śmieciami a jestem Polakiem, może jak byłbym Niemcem też bym się tak
wypowiadał...
- co do paneli na podczerwień, jestem otwarty i lubię sam sprawdzać różne rozwiązania - dzięki temu może być postęp, gdyby ludzie nie byli otwarci na nowości mielibyśmy faktycznie dalej parowozy- fajnie by było jednak zobaczyć fizycznie dom ogrzewany w ten sposób (zimą tam pojechać)Niestety na moje liczne pytania zawsze jest odpowiedź, że to domy prywatne i nie mogą udostępniać danych swoich klientów. Ja to rozumiem po części ale np. gdy chciałem zobaczyć jak ktoś zrobił instalację CO z kotłem nie było problemu, pojechałem tam gdzie akurat ją robił (za zgodą inwestora) i sobie obejrzałem, dla mnie to trochę dziwne że w panelach takiej opcji nie znalazłem , do tego kwestia wypożyczenia paneli, chciałbym najlepiej pożyczyć powiedzmy od zaraz 5 paneli (na parter mojego domu, jeden mam kupiony, te 6 by starczyło) ale przeważnie pożyczyć można wyłącznie na 7dni i często pobierana jest prowizja 20%!! To duża amortyzacja 20% w tydzień. Są firmy co pobierają wyłącznie całość jako kaucję a później zwracają ale nie pożyczają na dłużej niż tydzień, dwa maks.. Rozumiem, że to koszt i ryzyko dla firm ale jak mam się przekonać, na słowo? Wiem, że kotłów też nie wypożyczają by sobie sprawdzić ale tu akurat rozwiązania są na tyle popularne że wystarczy pojechać do wujka by je obejrzeć na własne oczy.
Czy użytkownik ENERBAU mieszka w domu ogrzewanym wyłącznie prądem?
Może bym mógł podjechać?
- coś się dowiedziałem o kotłach ale wiedzy nigdy mało więc jak ktoś ma coś więcej proszę pisać, będę śledzić temat dalej
Pozdrawiam