Kupowaliście kiedykolwiek materiały budowlane przez internet? Jak to widzicie?
Czy przy remoncie grzebiecie w sieci by znaleźć korzystną ofertę? Czy przekonuje Was dostawa materiałów do domu? Unikamy w tym wypadku jeżdżenia po składach budowlanych, oszczędzamy czas, czy jednak ważniejsze dla Was jest, aby materiał zobaczyć na żywo?
Jesteście zwolennikami czy przeciwnikami takich zakupów?
Zakup materiałów budowlanych przez internet - co sądzicie?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
SpecjalistaBT
- Początkujący

-
mieczysław38
- Początkujący

Re: Zakup materiałów budowlanych przez internet - co sądzici
Zdarzyło mi się kupić przez internet materiały ale konkretne. Wiedziałem jakie chce więc zamówiłem. Kasę przelałem. Fakturę dostałem. Przyszły za dwa dni bez uszkodzeń.
Tylko cięzko mi sobie wyobrazić kupowanie w ten sposób płytek do kuchni czy paneli do pokoju.
Tylko cięzko mi sobie wyobrazić kupowanie w ten sposób płytek do kuchni czy paneli do pokoju.
-
pracuś-c156
- Początkujący

Ostatnio robiłem remont w mieszkaniu, a że dużo robię zakupów przez internet to zdecydowałem się że tym razem też tak będzie. Kupiłem nawet płytki podłogowe i jestem naprawdę zadowolony. Zdjęcie płytek było dobrze zrobione i w ogóle nie odbiegało od rzeczywistości. Jeżeli wiemy co potrzebujemy typu gips, klej, tynk, jaka farba, i podobne drobiazgi potrzebne do remontu to zdecydowanie polecam zakupy przez internet, oszczędzimy na czasie i zostanie więcej w portfelu:) dużo niższe ceny przez internet. tylko róbmy je z głową.
Szkoda, że piszący nie podali kosztów przesyłki. Chcieliśmy ostatnio też coś zamówić. Cena była ok. ale po otrzymaniu informacji o kosztach przesyłki zrezygnowaliśmy z zakupu. W hurtowni za rogiem było to samo, o kilka zł droższe, ale w sumie o ponad 120 zł taniej niż towar z internetu wraz z przesyłką.