Witam,
Chciałbym zaadoptować piwnicę na pomieszczenia biurowe i w jednym pomieszczeniu mam pęknięcie na suficie, wtopienie siatki czy fizeliny nic nie pomoże, bo pękł strop na górze (parter) też widać w tym samym miejscu pęknięcie bo nie ma jeszcze posadzki, jest jakaś metoda zabezpieczenia tego pęknięcia, żeby ów pęknięcie znowu nie pojawiło się za jakiś czas, obniżania sufitu z płyty kg ani żadnej zabudowy w tym miejscu bym nie chciał, dodam że to jest strop terriva i pękło na belce/ podciągu. z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam
Pęknięcie storpu w piwnicy
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
IWUBE
Re: Pęknięcie storpu w piwnicy
wzmocnienie stropu taśma karbonowa ale trzeba dokładnie przeliczyć ile i jakiej taśmy potrzeba
a powiedz coś więcej o tej taśmie i jak to wykonać? myślałem o skuciu tynku na tym pęknięciu i zgrzaniu papy na tym pęknięciu i zatynkowanie ponowne, dobre to rozwiązanie??
-
IWUBE
trochę się zagalopowałem sam tego nie zrobisz, taśma karbonowa
ale jest jeszcze inna technika ( to akurat ściana ale sufity też tak się naprawia)

ale jest jeszcze inna technika ( to akurat ściana ale sufity też tak się naprawia)

-
Niewiadomski
- Zainteresowany

Racja,można zastosować taką technikę ale moim zdaniem bez pomocy kogoś doświadczonego lub fachowej ekipy nie warto samemu się w to bawić,bo po prostu nie dasz rady wykonać całości.
Grzejniki, ogrzewacze, styropian, okna dachowe Niewiadomski.com.pl