Ocieplenie dachu- pomoc!

Jak dobrać właściwe izolacje do ocieplenia dachu, jaki materiał izolacyjny wybrać? Wełna mineralna a może styropian?

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

Patryk

Ocieplenie dachu- pomoc!

Post autor: Patryk »

Mam takie pytanie. Mam dach o powierzchni 280 m 2 ile moze kosztowac w przyblizeniu ocieplenie tego dachu . Dodam ze poddasze domu jest uzytkowe. Jaka grubosc welny dac i ile mniej wiecej jej wyjdzie?Jak to wyglada finansowo?Jaka welna jest najleprza. Prosze o pomoc!

Gość

Post autor: Gość »

Aby pomóc potrzebuje jeszcze kilku informacji np. jaka jest wysokość krokwi
jaką wełnę chcesz kupić ja osobiście polecam Rocwooll

Patryk

Post autor: Patryk »

W projekcje podane jest bym zastosowal wate grubosci 20cm. Ile to moze wyjsc jak to przeliczyc na kase?

Gość

czyli 2 x po 10 cm na zakład a co do cen zwróć się do wykonawców
poszukaj w katalogu firm.
pozdrawiam
Monika

Pablo

Docieplenie dachu

Post autor: Pablo »

Osobiście wykonałem izolację 24 cm z wełny Rockwool i jestem bardzo zadowolony. Dałem 20 cm między kozłami i 4 cm pod GK. Pierwsza klasa. Polecam.

Gość

Polecam zrobić tak jak pisze Pablo. Wg zasad daje się nmie mniej niż 15 cm, a standard to 18 cm. Tylko, że wtedy i tak poddasze jest najzimniejszym pomieszczeniem w domu. Jak chcesz tam naprawde mieszkać, nie marznąć zimą i nie pocić latem to rzeczywiście daj 24 cm wełny. Zwróci się ci ten koszt na ogrzewaniu.

arekkk

Post autor: arekkk »

Heh tez ciekawi mnie koszt ocieplenia dachu! Ile to moze byc w przyblizeniu za metr. robicizna z materialem.

Slayer

Post autor: Slayer »

Pablo ma rację, róbcie tak jak on - 24 cm, nawet przy 20 na poddaszu będzie zimno lub gorąco - w zależności od pory roku. Policz sobie ile m2 masz dachu i ile kosztuje m2 konkretnej wełny to ci koszt wyjdzie. Ceny robocizny nie znam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dachy”