Programy do projektowania
-
pawelyanes
- Początkujący

Programy do projektowania
Słyszałem dzisiaj o programie o wiele lepszym niż CAD, niestety osoba mówiąca o tym nie mogłą przypomnieć sobie nazwy ;/ jak już pisałem nie jest to CAD ale działa na podobnej zasadzie, potrafi sam przewidywać lepsze rozwiązania i łatwiej wprowadzać zmiany w planie. Jest najprawdopodobniej z USA. Czy zna ktoś jego nazwę ?
Re: Programy do projektowania
Ja używam ZWCad
Ja używam ZWCad
Witam. Poszukuję dla żony programu do projektowania wnętrz. Wiecie gdzie można znaleźć taki w pełnej wersji? Jeśli nie, to proszę chociaż o nazwe programu 
pawelyanes pisze:Słyszałem dzisiaj o programie o wiele lepszym niż CAD
tomgolik pisze:Witam. Poszukuję dla żony programu do projektowania wnętrz. Wiecie gdzie można znaleźć taki w pełnej wersji? Jeśli nie, to proszę chociaż o nazwe programu
AutoCAD, ArchiCad i najsłabszy Arcon.
Im wyżej wzlatujemy tym mniejsi wydajemy się tym, którzy nie umieją latać
Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla.
Teraz pojawiło sie tez wiele nowości na naszym rynku tylko trzeba sprawdzić oceny 
Zgadza sie ja osobiście juz przez te lata w zawodzie kilka programów przerobiłem i teraz najlepszą opcją w mojej opinii jest ZwCad 2017. Świetnie wykorzystuje możliwości komputera w 64bitowej wersji, do tego profesjonalna obsługa posprzedażowa, funkcjonalny i radzi sobie bardzo dobrze przy obsłudze bloków dynamicznych i obrazów rastrowych. Warto przynajmniej w wersji testowej sprawdzić 
Tym bardziej, że Zwcad 2017 został praktycznie stworzony od początku, więc producenci zrobili kawał dobrej roboty. Teraz pojawiła się juz aktualizacja do ZwCad 2018. Mam zamiar ją sprawdzić w wersji testowej na 30 dni i zobaczymy co nowego udało im się wprowadzić i poprawić 
Ironcad - program z USA, może to ten
?
-
archigraf3d
- Początkujący

Czy ktoś z Was pracuje na programie Arcadia? chodzi mi o wersje 11 wraz z rozszerzeniem architektonicznym BIM. Mam okazję otrzymać ten program z izby architektów. Można bezpłatnie korzystać z programu. Nie znam tego programu. pracowałem na Archicadzie. Zależy mi na projektach w BIM. Szukam też programu do audytów
-
karol.kons
- Początkujący

Ja pracuje na Allplan i nie znam programu, o który pytasz. Nie planuję nic zmieniać, bo jestem zadowolony - ale z ciekawości, daj znać jeżeli przetestujesz
-
archigraf3d
- Początkujący

Allplan to duży program. kiedyś widziałem prezentację jeszcze na studiach. robił wrażenie. Ile czasu wdrażałeś sie w program? Ja testuje tą Arcadię i na razie jest OK. Wziąłem licencję z izby architektów. Jak na razie program działa. Wydaje się prosty, ale możliwe że problemy beda w szczegółach. Bede informował na bieżąco. Allplan pracuje w BIM? tzn. nie ma problemu z formatem IFC? pzdr filip