Witam
z gory przepraszam jesli juz taki temat byl ale mam problem, mianowicie, mieszkamy u mamy ale posiadamy juz plan na rozbudowe i nadbudowe istniejacego w podworku budynku, dzialka jest duza i wyglada to tak: najpierw stoi dom rodzicow, pozniej budynek ktory my mamy rozbudowywac, nastepnie budynek siostry i w tym roku doszedl budynek ciotki za siostra. problem jest tego typu ze ciotka chce dociagnac do dzialki prad i szedlby tuz przy moich fundamentach (ktorych jeszcze nie ma budowa na wiosne, ale wszystkie media juz sa w budynku) przez cala dlugosc przejazdu do dzialek gdyz moj budynek stoi w granicy przejazdu (niecale 4m na przejazd) i pytanie moje czy prad nie wplynie na jakosc moich fundamentow czy nie beda przez to slabsze? a zaraz obok jest woda wiec jaka odleglosc pradu od wody ma byc? czy ten prad moze isc w ziemi przez cala dlugosc wjazdu? czy jezeli prad bedzie zalozony juz w ziemi czy ja robiac fundamenty go nie uszkodze?
prosze o pomoc bo zupelnie nie wiem co robic.
prąd i woda
-
prologos
- Początkujący

- Kontakt:
Re: prąd i woda
czy to będzie przyłącze inwentaryzowane ?
bo jeśli geodeta naniesie ten kabel to ty możesz mieć problem przy budowie domu
na jakość twoich fundamentów to nie wpłynie ważne żeby kabel nie szedł pod fundamentem wzdłuż gdyż wtedy miałbyś nieutwardzone podłoże pod fundamentem
Jeśli przyłącze sami robicie to ja starałbym się połączyć prace ziemne tzn kopanie pod fundamenty i rozłożenie kabla
bo jeśli geodeta naniesie ten kabel to ty możesz mieć problem przy budowie domu
na jakość twoich fundamentów to nie wpłynie ważne żeby kabel nie szedł pod fundamentem wzdłuż gdyż wtedy miałbyś nieutwardzone podłoże pod fundamentem
Jeśli przyłącze sami robicie to ja starałbym się połączyć prace ziemne tzn kopanie pod fundamenty i rozłożenie kabla