Bateria podtynkowa z deszczownicą nieprawidłowe działanie

Instalacja wodna w mieszkaniu czy w domu to bardzo istotna kwestia. Jeżeli masz problem ze swoją instalacją wodną, nie wiesz jak ją rozplanować, jak zainstalować hydrofor, czy wykonać podłączenia, tutaj znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

magicpol
Początkujący
Początkujący

Bateria podtynkowa z deszczownicą nieprawidłowe działanie

Post autor: magicpol »

Witam serdecznie, facet zamontował mi baterię podtynkową, położył płytki, a na koniec okazało sie, że leci tyllko zimna woda :)

Ciepła woda leci z kotła dwu-funkcyjnego.

kupiłem dokładnie taki zestaw:

http://allegro.pl/panel-prysznicowy-pod ... 78126.html

Rozebrałem baterię, wykręciłem głowicę i okręciłem zawór wody i jest taki efekt:

z lewej dolnej dziurki leci gorąca woda, a z górnej zimna tak jak na zdjeciu.

Bardzo proszę o pomoc co należy wykonać aby to działało jak trzeba

Obrazek
[/url]

Bolas
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: Bateria podtynkowa z deszczownicą nieprawidłowe działani

Post autor: Bolas »

Możesz przeskanować instrukcję montażu? Choć ufam że będzie skromna jak na taką cenę. Czy funkcje słuchawki i deszczownicy działają prawidłowo czy coś jeszcze jest nie tak? Nie wiem czy źle widzę ale to co masz na ścianie nijak mi nie pasuje do tego z aukcji.

rafalm
Zainteresowany
Zainteresowany

Re: Bateria podtynkowa z deszczownicą nieprawidłowe działani

Post autor: rafalm »

Wg mnie trzeba zrobić test jeszcze raz.

Z górnego otworu nie ma prawa lecieć zimna woda (chyba że tylko to co się grawitacyjnie "zleje" z deszczowni. Za zasilanie w wodę w zwykłym mieszaczu odpowiedzialne są 2 dolne otwory.

Ten otwór górny tj "wypływ" wody z głowicy.

Na ściągniętej głowiczce ktoś musi delikatnie otwierać zawory a Ty musisz sprawdzić czy "zasilanie" to są 2 dolne otwory. Jeśli podczas otwierania zaworu woda wydostaje się z górnego otworu to wg mnie albo totalnie nietypowa bateria (szansa 1 na 1000) albo instalator podpiął źle rurki (wtedy raczej kucie fliz).

Ale sprawa do obbadania

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje wodne”