Witam.
Chcę wykonać w łazience obudowę wanny, na bazie płyty g-k ale mam zamontowane tam ogrzewanie podłogowe, więc wiercenie w celu przymocowania profili w podłodze odpada. Jakim klejem mógłbym połączyć, profile z podłogą?
Klej do profili
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Klej do profili
Obudowę wanny z płyt gipsowych można wykonać bez użycia profili.
A jeśli bez nich nie potrafisz to każdy klej metal-kamień poliuretanowy, polimerowy lub inny "wynalazek" lecz unikałbym dyspersyjnych..
Można również zastosować płyty Wedi.
Komora pod wanną musi posiadać wentylację w opisywanym przypadku.
A jeśli bez nich nie potrafisz to każdy klej metal-kamień poliuretanowy, polimerowy lub inny "wynalazek" lecz unikałbym dyspersyjnych..
Można również zastosować płyty Wedi.
Komora pod wanną musi posiadać wentylację w opisywanym przypadku.
Mam wannę półokragłą a wiec obudowę muszę wykonać z płyty, chyba ,że masz jakieś inne rozwiązanie 
Do zabudowy takiej wanny najlepsza będzie płyta poliuretanowa nacinana wraz z systemem mocowania, może być firmy jaka już polecałem lub innej.
Wykonania z płyty gipsowej 12,5mm nie polecam, wymaga doświadczenia i sporych umiejętności.
Łatwiej jest zrobić z cienkiej płyty gips prasowany ale muszą być punkty mocowań.
Jak nie mogłem mocować profilu do podłoża to kleiłem pionowo bloczki i dopiero do nich mocowałem profile.
Wykonania z płyty gipsowej 12,5mm nie polecam, wymaga doświadczenia i sporych umiejętności.
Łatwiej jest zrobić z cienkiej płyty gips prasowany ale muszą być punkty mocowań.
Jak nie mogłem mocować profilu do podłoża to kleiłem pionowo bloczki i dopiero do nich mocowałem profile.
Ok. Dzięki za dobre rady, możesz jeszcze podać linka do takiej płyty poliuretanowej, żebym wiedział jak to wygląda i gdzie to kupić?
Na rynku są 2 lub 3 firmy produkujące płyty poliuretanowe obustronnie oklejone siatką i zaciągnięte klejem.
Ja używam Wedi www.wedi.pl i po kłopocie tam znajdziesz wszystko.
Ja używam Wedi www.wedi.pl i po kłopocie tam znajdziesz wszystko.