Koszt budowy domu z poddaszem
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Koszt budowy domu z poddaszem
Cześć mam pytanie odnośnie kosztów budowy domu.
Myślę o kredycie hipotecznym 100.000 na 15 lat
A wiec szczegóły o domu:
-do 100 mk
-poddasze
-1 komin na kotłownie
-żadnych bajerów [tarasów, balkonów], zwykły prostokąt z 2 spadzistym dachem pokrytym papą.
- a i bez żadnych ekip.
Coś w podobne tego tylko ten ma różne bajery i nie ma poddasza no i dach.
Chodzi mi o sama budowę bez działki, uzbrojenia.
Nie posiadam projektu wiec kosztorysu również a nie mam czasu udać się do biura projektantów
www.quattrodomy.com.pl/Projekt/Widoki?id=oda
A wiec tak czy zmieszczę się w 100.000 - 150.000 tyś z budową domu stan zamknięty surowy do 100 mk??
Dziekuję za odpowiedzi.
Myślę o kredycie hipotecznym 100.000 na 15 lat
A wiec szczegóły o domu:
-do 100 mk
-poddasze
-1 komin na kotłownie
-żadnych bajerów [tarasów, balkonów], zwykły prostokąt z 2 spadzistym dachem pokrytym papą.
- a i bez żadnych ekip.
Coś w podobne tego tylko ten ma różne bajery i nie ma poddasza no i dach.
Chodzi mi o sama budowę bez działki, uzbrojenia.
Nie posiadam projektu wiec kosztorysu również a nie mam czasu udać się do biura projektantów
www.quattrodomy.com.pl/Projekt/Widoki?id=oda
A wiec tak czy zmieszczę się w 100.000 - 150.000 tyś z budową domu stan zamknięty surowy do 100 mk??
Dziekuję za odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony 09 sty 2013, 22:37 przez shion, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Koszt budowy domu z poddaszem
Jasne, Maciej mówi, że tak.
Nie po to izolujemy, by robić centralne.
Nie po to izolujemy, by robić centralne.
Nie ma opcji edytuj wiec dopisze.
Będę wdzięczny za jeszcze kilka odpowiedzi rozwiniętych.
Będę wdzięczny za jeszcze kilka odpowiedzi rozwiniętych.
to chyba będzie taka większa altanka...
Serwis elektronarzędzi Poznań
-
DURSKI DOMY
Witam.
Koszt budowy domu do stanu surowego zamkniętego szacuje sie na około 1400PLN za m2.
Oczywiście wszystko uzależnione jest od projektu. W Pańskim przypadku cena 140 000 jak
najbardziej możliwa. Dochodzi jeszcze oczywiście koszt instalacji elektrycznej - w bardzo
podstawowej wersji około 8000 PLN i instalacje CO, Wod-ka Może udać sie za 25000 PLN.
Wszystko to jednak tylko stan surowy.
Do wykończenia jeszcze daleko. Budując systemem gospodarczym czyli własnymi rękoma z pomocą
jednego murarza można oszczędzić na całości prac około 50 000 PLN. Przyłącza zewnętrzne -
woda, gaz, prąd to wydatek conajmniej 8000. Projekt budowlany i pozwolenia następne 3000 do
5000.
Nie mówimy oczywiście o wykończeniu z zewnątrz.
Strzelam, że Pański budynek z wykończeniem w bardzo oszczędnej wersji czyli dużo pracy własnej
i dokładna bezbłędna organizacja pracy będzie kosztował 200 000 PLN
Powodzenia. Paweł Durski z serwisu Jak wybudować dom
Koszt budowy domu do stanu surowego zamkniętego szacuje sie na około 1400PLN za m2.
Oczywiście wszystko uzależnione jest od projektu. W Pańskim przypadku cena 140 000 jak
najbardziej możliwa. Dochodzi jeszcze oczywiście koszt instalacji elektrycznej - w bardzo
podstawowej wersji około 8000 PLN i instalacje CO, Wod-ka Może udać sie za 25000 PLN.
Wszystko to jednak tylko stan surowy.
Do wykończenia jeszcze daleko. Budując systemem gospodarczym czyli własnymi rękoma z pomocą
jednego murarza można oszczędzić na całości prac około 50 000 PLN. Przyłącza zewnętrzne -
woda, gaz, prąd to wydatek conajmniej 8000. Projekt budowlany i pozwolenia następne 3000 do
5000.
Nie mówimy oczywiście o wykończeniu z zewnątrz.
Strzelam, że Pański budynek z wykończeniem w bardzo oszczędnej wersji czyli dużo pracy własnej
i dokładna bezbłędna organizacja pracy będzie kosztował 200 000 PLN
Powodzenia. Paweł Durski z serwisu Jak wybudować dom
Dziękuję za posta.
A teraz pytanie z innej beczki czy przy wyborze projektu szacowany koszt budowy zostanie mi przybliżony ?
A teraz pytanie z innej beczki czy przy wyborze projektu szacowany koszt budowy zostanie mi przybliżony ?
-
bodziu
Będzie ciężko... Koszty są wysokie, tym bardziej, że z reguły człowiek dowiaduje się o wielu dodatkowych kosztach. Jeśli będziecie mieli zagospodarowane poddasze, to warto pomyśleć o takich schodach:

Świetne dopełnienie całości...

Świetne dopełnienie całości...
-
Alarmserwis
- Zainteresowany

- Kontakt:
Mylisz chyba pojęcia,bo szacunkowy koszt budowy po przedstawieniu projektu na pewno zostanie przedstawiony,różnice w kwestii ceny mogą się nieco różnić w praktyce,jednak będzie ją mniej więcej znać. Co innego kwestia wyposażenia domu,tutaj cena jest niewiadomą.