Witam mam pytanie czy żeby przedłużyć rurę 1/2 cala o15cm za kuchenką gazowa. Czy trzeba zrobić nowy projekt instalacji gazowej.
I ile ta usługa by kosztowała
Rura za kuchenką gazową
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Rura za kuchenką gazową
Wystarczy podłączyć kuchenkę na przewodzie gazowym giętkim. Nie trzeba przerabiać instalacji. Koszt przerobienia będzie większy niż montażu takiego przewodu.

Koszt podłączenia kuchenki i węża nie powinien przekroczyć 100zł. Cena węża zależy od jakości i długości węża i waha się między 60-200zł

Koszt podłączenia kuchenki i węża nie powinien przekroczyć 100zł. Cena węża zależy od jakości i długości węża i waha się między 60-200zł
Koszt 1mb rury czarnej ok 10zł. Koszt węża 1mb. ok 120zł. Potrzeba ok 15cm rury czarnej + mufka za 1,5zł. Cena robocizny taka sama jak przy wężu. Prościej podłączyć na węża dla instalatora, same korzyści, bo za węża większy narzut i łatwiejsza robota
. Pozdrawiam.
Widzę że pan waldek1 ma fajne pomysły. Oczywiście przedłużenie w linii prostej jest dość łatwe a co z podłączeniem kuchenki?? Dodatkowe połączenia gwintowane skręcane na konopi czy innym uszczelniaczu to dodatkowe miejsca dla powstania nieszczelności. Wąż to nie tylko wygoda ale też bezpieczeństwo. Kuchenki podłączone na wężu nie są podłączone na sztywno można je wysunąć np z zabudowy bez konieczności demontażu przyłącza np przez połączenia śrubunkowe co pozwala na lepszą kontrolę kuchenki w przyszłości oraz utrzymanie jej w czystości.
Jeszcze jakiś dobry i tani pomysł panie "bochaterze w swoim domu"???
Jeszcze jakiś dobry i tani pomysł panie "bochaterze w swoim domu"???
Panie Bolas, lubi pan pisać nie na temat i lać wodę, lub mydlić oczy.Bolas pisze:Jeszcze jakiś dobry i tani pomysł panie "bochaterze w swoim domu"???
jasio600 pisze: Witam mam pytanie czy żeby przedłużyć rurę 1/2 cala o15cm za kuchenką gazowa. Czy trzeba zrobić nowy projekt instalacji gazowej.
I ile ta usługa by kosztowała
i vice versa
Piszę do pana bo nie wierzę żeby pan jasio po 3 m-cach wrócił na to forum bo jeszcze nie rozwiązał swojego problemu. A inny użytkownik znajdzie więcej argumentów w moich wypowiedziach niż w pańskich docinkach w moim kierunku.
Coś musiało pana zaboleć tyle że to pana problem nie mój.
Piszę do pana bo nie wierzę żeby pan jasio po 3 m-cach wrócił na to forum bo jeszcze nie rozwiązał swojego problemu. A inny użytkownik znajdzie więcej argumentów w moich wypowiedziach niż w pańskich docinkach w moim kierunku.
Coś musiało pana zaboleć tyle że to pana problem nie mój.