Aranżacja łazienki dla starszej osoby
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Prezentowana łazienka mieści się w mieszkaniu o powierzchni 45 m?. Aranżacja łazienki dla starszej osoby >>
Redakcja
Myślę że dobrym pomysłem w takiej łazience dla osoby starszej, czy niepełnosprawnej są baterie bezdotykowe. Nie trzeba sięgać, ani wspinać się żeby odkręcić i zakręcić kran. Takie jak np. tutaj:detalus.com.pl
Re: Aranżacja łazienki dla starszej osoby

To ważne aby mysleć o takich osobach zanim dojdzie do prawdziwego nieszczescia
No nie wiem nie wiem, moja babcia np. by nie zakumała że woda leci jak się ręce przyłoży, no i problem z regulacją temperatury (dla nie j oczywiście)
Bezdotykowe rozwiązania w łazience dla starszej osoby to bardzo dobry pomysł,myślę że również i praktyczny,sprawdzi się pod tym względem. Wiele akcesoriów z tym związanych znajdziecie u nas na http://www.Santex.waw.pl
Dla osób starszych i niepełnosprawnych proponuję produkty z serii dostępna łazienka
Dla starszej osoby koniecznie także brodzik,może być głębszy i szerszy,ale sprawdzi się lepiej niż wanna. Poza tym pomysł z bateriami bezdotykowymi także mi się spodobał,warto wcielić go w życie.
płytki ścienne i podłogowe.
-
iron_a_man
- Początkujący

Polecam z czystym sumieniem wannę płytką wannę z drzwiami dla osób starszych i niepełnosprawnych - MEDICA 135x135 cm. Producent posiada również wanny siedzące, jednakże babci spodobała się wanna do leżenia. Refundacja Pfron ułatwia podjęcie decyzji w 95 % 
Dobrze zaplanowane oświetlenie ma kluczowe znaczenie dla bezpieczeństwa. Należy unikać ciemnych kątów oraz stosować jasne kolory ścian i podłóg, co poprawi widoczność. Kontrastowa kolorystyka elementów wyposażenia pomoże osobom starszym lepiej orientować się w przestrzeni.