Instalacja elektryczna do podświetlenia schodów
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
schodyledy
- Początkujący

Instalacja elektryczna do podświetlenia schodów
Witam serdecznie
Jestem w trakcie remontu klatki schodowej.
Planujemy założenie bocznego oświetlenia stopni schodów(oprócz tego posiadam górne oświetlenie) Chcielibyśmy zainstalować lampki w taki sposób alby góra i stopnie zapalały się osobno-nie chcemy za pomocą włacznika zapalać jednocześnie klinkietów i podswietlenia schodów.
Jak czy możecie powiedzieć w jaki sposób odprowadzić instalacje elektr do tych lampek przy stopniach?
Jestem w trakcie remontu klatki schodowej.
Planujemy założenie bocznego oświetlenia stopni schodów(oprócz tego posiadam górne oświetlenie) Chcielibyśmy zainstalować lampki w taki sposób alby góra i stopnie zapalały się osobno-nie chcemy za pomocą włacznika zapalać jednocześnie klinkietów i podswietlenia schodów.
Jak czy możecie powiedzieć w jaki sposób odprowadzić instalacje elektr do tych lampek przy stopniach?
Re: Instalacja elektryczna do podświetlenia schodów
polecam skontaktować się z firmą Sellneo, która specjalizuje się również w takich rozwiązaniach. TU znajdziesz namiary
-
schodyledy
- Początkujący

Dziękuję, ostatecznie praca została wykonana przez fachowców;) efekt niesamowity!
Do podświetlenia schodów, ciągów komunikacyjnych polecam oświetlenie , które nie wymaga wbudowywania. Ze względu na bardzo mały pobór energii może być nam wyznacznikiem w ciemności przez wiele godzin. Oprawa oświetleniowa wymaga zasilania z transformatora.

A nie ładniej i ekonomiczniej założyc lampki ledowe i zamontować czujniki ruchu?
IWONA
Witam
bardzo mi się spodobało takie rozwiązanie z wykorzystaniem Oprawy wbudowywana Window 1x20W aluminium
czy ktoś się orientuje jak to sprawdza się w użytkowaniu?

bardzo mi się spodobało takie rozwiązanie z wykorzystaniem Oprawy wbudowywana Window 1x20W aluminium
czy ktoś się orientuje jak to sprawdza się w użytkowaniu?

-
Mezoko_com
- Aktywny

Faktycznie prezentuje się naprawdę bardzo okazale i uważam że bez względu na sam typ schodów,rodzaj zastosowanego drewna- będzie spełniało swoją rolę.