Płytki do salonu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Płytki do salonu
Płytki ceramiczne sprawiają wrażenie zimnej podłogi, która zamiast ocieplać wnętrze, jak to robią panele... Płytki do salonu >>
Redakcja
Płytki do salonu
Zawsze byłam przeciwna płytkom w salonie ale jedna... można i co ważne jest bardzo praktyczne. Położyliśmy właśnie ciepły gres z ceramstic.
-
Marta Szczerbowska
- Początkujący

Re: Płytki do salonu
Mnie się podoba łączenie płytek i paneli, ale do takiego rozwiązania to już trzeba mieć niestety ogrzewanie podłogowe, a w kamienicy to niestety nie przejdzie. Natomiast w pełni rozumiem właścicieli domów, którzy rezygnują z drewna, bo ciężko to utrzymać w czystości i ochronić przed zarysowaniami. A wizja cyklinowania wywołuje u mnie dreszcze
A skoro tak wygląda laminat http://www.mardom-sp.pl/cms/zalaczone_p ... ection.pdf, to po co się w ogóle męczyć?
A widziałas wenge afrykańskie balterio? Ja ostatnio na nie choruję 
wenge ponoć ostatnio przestaje byc modne, ale mnie się bardzo podoba, jest ciemne, klasyczne, bardzo eleganckie.
Jeśli o mnie chodzi, to wenge nigdy nie wyjdzie z mody, to najładniejszy z możliwych odcieni drewna, taki mocnćżęółąóółabym go mieć wszędzie...
-
minixminix
- Początkujący

- StoneCenter
- 3 - ostatnie ostrzeżenie !!!
Płytki kamienne z marmuru bądź granitu również idealnie nadają sie do salonu. Charakteryzują sie one oryginalną i niepowtarzalna fakturą. Nie trzeba ich specjalnie przygotowywać pod ogrzewania podłogowe.
Jednak do salonu to bym bardziej deskępreferował... o wiele ładnie wygląda.