piec tłokowy D&M Stal s.c z Pleszewa
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: piec tłokowy D&M Stal s.c z Pleszewa
kochana absolutnie masz zle ustawienia a przedewszystkim OFS zdecydowanie zmiejsz na jakies 3 wygasanie pieca spowodowane jest zbyt silnym nadmuchem co powoduje szybka wypalanie sie wegla na retorcie
-
MagdaLenka
- Początkujący

Re: piec tłokowy D&M Stal s.c z Pleszewa
No hej Już dawno nic przy piecu nie ruszałam bo jakoś nie miałam głowy do tego Nie pamiętam jak już dochodziłam do tej liczby OFS i bPo Mam dosyć długi przedział tej dmuchawy Chyba do 36 Myślisz, że jest za duża? Ekogroszek wypala mi tak na popiół Boję się trochę znowu gmerać tymi ustawieniami bo swojego czasu dostawałam świra na tym punkcie. Nie wiem, czy coś zdziałam bo mam piec tłokowy 20 kW i nie wiem czy nie jest to wogóle za duza moc jak na mój dom
Kolezanka miała ogromne klopoty z tłokowcem Przyszedł fachowiec i pow ze nigdy go dobrze nie ustawi bo za mała powierzchnia domu jak na taką moc pieca Zminili jej na ślimakowy 14 kW i chodzi super Niczym się nie przejmuje
Ja mam powierzchnie ok 120 + poddasze(na razie niezrobione, zamkniete wyizolowane watą)
Masz jakies doswiadczenie z piecami wogóle Chętnie posłucham jakis rad
Pozdrawiam i przy okazji pozdrawiam również MARKUL'a
Kolezanka miała ogromne klopoty z tłokowcem Przyszedł fachowiec i pow ze nigdy go dobrze nie ustawi bo za mała powierzchnia domu jak na taką moc pieca Zminili jej na ślimakowy 14 kW i chodzi super Niczym się nie przejmuje
Ja mam powierzchnie ok 120 + poddasze(na razie niezrobione, zamkniete wyizolowane watą)
Masz jakies doswiadczenie z piecami wogóle Chętnie posłucham jakis rad
Pozdrawiam i przy okazji pozdrawiam również MARKUL'a