Odprowadzanie ścieków
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Odprowadzanie ścieków
Jeśli na terenie nie ma kanalizacji trzeba gromadzić ścieki i zlecać ich okresowe wywożenie lub oczyszczać je. Odprowadzanie ścieków >>
Redakcja
Odprowadzanie ścieków
mam pytanie dotyczące odprowadzania ścieków:
zakupiliśmy działkę rolną przylegającą do nieruchomości na której stoi dom a z niego jest odprowadzona rura po przez ogrodzenie nad fundamentem na naszą działkę gdzie odprowadzane są ścieki. Gdzie należy to zgłosić aby sąsiad zainstalował na własnym podwórku odprowadzanie ścieków i jak go zmotywować do szybkiego usunięcia tej rury. Działę mamy już od kilku miesięcy, teraz już jest grudzień a rura nadal jest nie odinstalowana. Mam na dowód zdjęcia.
zakupiliśmy działkę rolną przylegającą do nieruchomości na której stoi dom a z niego jest odprowadzona rura po przez ogrodzenie nad fundamentem na naszą działkę gdzie odprowadzane są ścieki. Gdzie należy to zgłosić aby sąsiad zainstalował na własnym podwórku odprowadzanie ścieków i jak go zmotywować do szybkiego usunięcia tej rury. Działę mamy już od kilku miesięcy, teraz już jest grudzień a rura nadal jest nie odinstalowana. Mam na dowód zdjęcia.
Re: Odprowadzanie ścieków
Kolego, prawdopodobnie Redakcja Ci nie odpowie/pomoże. Przenieś temat do "Kanalizacja i odwodnienia". Tam znajdziesz pomoc od Bolasa.
Nie po to izolujemy, by robić centralne.
Nie po to izolujemy, by robić centralne.
Re: Odprowadzanie ścieków
Nie lubię bałaganu na forum a jesteś w dziale grzewczym. Jeżeli możesz załóż nowy temat w dziale kanalizacji i dodaj zdjęcia ewentualnie jakiś schemat o co tak na prawdę chodzi. Nie bardzo rozumie czy tylko rura przebiega twoją działkę czy na twojej działce znajduje się szambo sąsiada czy jeszcze coś innego. Wtedy będę mógł coś więcej napisać.