Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.
bary75 pisze:...
Rozumiecie, chałupa ponad 300 metrów - oczywiście opalać będę 210 metrów- a ja taki mały kociołek wybrałem. Zresztą z kim bym nie rozmawiał, to każdy patrzy na mnie tak jak oni. Muszę z tym żyć, że wyglądam jak wariat he he.
Ja byłem w podobnej sytuacji jak szukałem i powiem że do tej pory na to trafiam
Dzień dobry co do kotłów co z podajnikiem ślimakowym to wiem że eco groszek owszem ale z miałem podobno mają problemy ja kupiłem stalmark duo boss sterownik st 609h to jest kocioł tłokowy dla mnie rewelacja
Ty tylko słyszałeś i od kogoś kto niema o tym zielonego pojęcia.
Na palnikach II-ej generacji można bez problemu palić nawet samym miałem i spalisz go lepiej, czyściej jak na tłoku.
Bono2012 pisze:Dzień dobry co do kotłów co z podajnikiem ślimakowym to wiem że eco groszek owszem ale z miałem podobno mają problemy ja kupiłem stalmark duo boss sterownik st 609h to jest kocioł tłokowy dla mnie rewelacja
To tylko "podobno" czyli nic nie wiesz na ten temat
A ja jestem ciekawy czy już wiesz że na tłoku będziesz miał problemy z grzaniem CWU w lecie? Wiesz że ciężko jest utrzymać stałą temperaturę?Ślimaki tego problemu nie mają i nawet na miale dają sobie dobrze radę
Witam, Widziałem ze pomogł Pan wcześniej i jest Pan w temacie. Szukam pieca do mojego nowo budowanego domu. Dom o powierzchni 160m kw. Ocieplony styropianem 15cm, dach kopertowy ocieplony welna 20cm 0,033, strop strychu 18cm 0,033. Ogrzewane podlogowe na dole, na górze w sypialniach grzejniki plus podłogówka w lazience plus grzejnik. Proszę o opinie i moze jakies wskazanie. Myślałem o piecu na ekogroszek z podajknikiem tlokowym, zeby była mozliwość palenia drewnem. Nie wiem czy to dobry wybór i nie wiem jakiej firmy.
Tak wątek dotyczy pieców ale czy nie warto pomyśleć jak może być na przyszłość? ustawa antysmogowa już jest na razie biorą się za miasta a jak potem będą wsie itd. U mnie też znajomy z gazu przeszedł na węgiel paląc od góry niby płacą mniej ale obsługi przy tym nieco jest. Teraz jednak technologia idzie do przodu warto więc wybierać prostsze systemy, tańsze i bardziej energooszczędne. Ile kosztuje kompletna instalacja co z kotłem na ekogroszek na dom 170 m2? Taka bdb klasy?
Ja mam od Witkowskiego www.kotly-witkowski.pl/ekw-raps ten model dokładnie bardzo fajnie bezawaryjnie działa jak do tej pory. Miałem problemy z ustawieniem ale zadzwoniłem na infolinię i obsługa bardzo fajnie prosto mi wszystko wyjaśniła aaa i pale eko groszkiem
Jeżeli szukasz dobrej jakości,solidnego kotła z podajnikiem,to na naszej stronie znajdziesz coś dla siebie,wybór jest naprawdę szeroki,w razie pytań zawsze możesz liczyć także na naszą pomoc:)
Tłokowych do domów nie polecam - widziałem jak pracują i nieraz klient miał go tak dość, że wymienił na kocioł z podajnikiem ślimakowym i ma spokój z kopceniem, sadzą, wygasaniem latem itp. atrakcjami.
Z pełną świadomością nie sprzedaję w ogóle tłokowców.
Preferuję kontakt przez @ bo prywatne wiadomości znikają.