Usuwanie farby z okien

Asortyment okien i drzwi jest tak duży, że wybór jest naprawdę trudny. Do tego montaż, konserwacja, czasem naprawy. Z tego działu możesz dowiedzieć się czym różnią się poszczególne typy i modele, jak wybrać odpowiednie okna i drzwi do Twojego domu i mieszkania, jak je prawidłowo osadzić, konserwować i co robić jeśli pojawią się jakieś problemy.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

Krzychu_BE
Początkujący
Początkujący

Usuwanie farby z okien

Post autor: Krzychu_BE »

Witam,

W apartamencie mam okna PVC ktore byly chyba oklejane jakims wzorem drewnianym zeby imitowaly drewno. Poprzedni wlasciciele byli jednak za leniwi aby zakleic okna przy malowaniu scian (juz nie mowiac o futrynach i plintach), i w rezultacie okna mam po bokach cale zawalone farba. Jest to chyba farba latexowa ale nie jestem pewien, bo nie zchodzi niczym. Probowalem juz nawet acetonem sie tego pozbyc ale farba trzyma doslownie mocniej niz olejna takze nie mam pojecia czym to moge zedrzec. Nie moge uzyc upalarki bo jak juz napisalem sa to okna PVC z okleina w stylu drewna, ktora bardzo prawdopodobnie by sie roztopila przy opalarce. Jesli macie jakies pomysly jak sie tego pozbyc bardzo chetnie prosze o pomoc!

Pozdrowienia, Krzysiek

xfinlandia

Re: Usuwanie farby z okien

Post autor: xfinlandia »

Może masz zbyt jednostkowy problem..
bo gdyby ktoś miał takie przypadki to by pomógł..
Metoda prób i błędów ...?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Okna i drzwi”