Jaki router obsługujący 100mkw?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Jaki router obsługujący 100mkw?
Hej, potrzebuję kupić router, który będzie swobodnie obsługiwał 100mkw. Doradzicie coś? Potrzebuję router DSL. Oczywiście zależy mi na cenie, ale jeżeli router ma być porządny i bezawaryjny, to zapłacę więcej.
Re: Jaki router obsługujący 100mkw?
My w domu mamy Linksysa, E2500 - dwuzakresowy, działa pięknie, z transmisją nie ma żadnego problemu.
Powierzchnia podobna, jak u ciebie - 97mkw.
I rzeczywiście bez zakłóceń przebiega na tym drugim paśmie transmisja multimediów?? Jak to w praktyce się ma?
W ogóle nie muli podczas ściągania większych plików, z transmisją w jakości HD nie ma żadnych problemów.
To zależy też jakie ściany masz, ale do setki spokojnie wystarczy Ci średni Linksys albo Belkin. Najlepiej jeżeli w miarę go wycentrujesz (do środka mieszkania).
Jak chcesz mieć pewność, że kupisz dobry sprzęt to odłóż parę stówek, raz kupisz będziesz miał święty spokój. Celuj raczej w wyższą półkę, np .AirLive, Cisco itd.
-
bodziu
Wystarczy wam JWNR2000 od Netgear. Sprzęt za około setkę, a utrzymuje zasięg na całym naszym mieszkaniu, przy czterech komputerach. Oczywiście technologia n - przez rok nie musiałem przy tym sprzęcie nic robić, po prostu skonfigurowałem i działa.