Mam budynek wymurowany, czyli wokoło otworów są wgłębienia od Wienerbergera 25 P+W /takie do składania pustaków/ a więc każda warstwa różni się w pionie wokoło otworu.
Nie zrobione są wylewki, ocieplenia.
Poza tym na dole otworu garażowego jest tylko zakończenie ocieplonej ściany fundamentowej w siatce i otynkowanej.
Na dole zaś wszystkich otworów okiennych są wmurowane poziomo pełne cegiełki.
W otworze pod drzwi balkonowe na dole jest teraz tylko strop monolityczny.
Jak to wszystko obrobić, aby było przygotowane do montażu stolarki, wyschnięte itp, itd
Nic pilnego, bo otwory są odeskowane na zimę, ale wpadło mi to do głowy...
Pozdrawiam i dziękuję za rady.
Jak przygotować otwory w budynku do montażu stolarki??
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
xfinlandia
Re: Jak przygotować otwory w budynku do montażu stolarki??
Z opisu wygląda, że powinieneś wyrówać boki otworów zaprawą ciepłochronną.
Ale chyba nie będzie grzechem, jak się rozejżysz za oknami, pogadasz z firmami, może kogoś wybierzesz i zaprosisz na pomiar - to podpowie na miejscu co i jak - sprawdzi poziomy parapetow, sytuacje wokol otworu bramy garazowejitp. .
Ale chyba nie będzie grzechem, jak się rozejżysz za oknami, pogadasz z firmami, może kogoś wybierzesz i zaprosisz na pomiar - to podpowie na miejscu co i jak - sprawdzi poziomy parapetow, sytuacje wokol otworu bramy garazowejitp. .
Re: Jak przygotować otwory w budynku do montażu stolarki??
Dziękuję za zainteresowanie się tym zagadnieniem.
To dobry pomysł i chyba tak zrobimy.
Podczas budowy dachu ciągle ktoś oferował już wówczas swoje usługi, niektórzy chcieli obmierzyć otwory w budynku- a tylko jedna osoba zadzwoniła i dopytała o szczegóły.
Jednak minęły dwa miesiące i ...cisza. Myślę, że nie są w stanie ogarnąć klientów, którzy pragną przed zimą zamknąć budynek.
To dobry pomysł i chyba tak zrobimy.
Podczas budowy dachu ciągle ktoś oferował już wówczas swoje usługi, niektórzy chcieli obmierzyć otwory w budynku- a tylko jedna osoba zadzwoniła i dopytała o szczegóły.
Jednak minęły dwa miesiące i ...cisza. Myślę, że nie są w stanie ogarnąć klientów, którzy pragną przed zimą zamknąć budynek.