czy ktokolwiek miał problem z powłoką na nowym produkcie?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
firma euronit upiera się że jest to zgodne z "obowiązującymi normami". jednak ja i nietylko(mam tu na myśli dekarzy) sądzimy że są one zdecydowanie za duże. miał ktos podobny problem?
- marcinradom
- Superużytkownik

- Kontakt:
Wybralem dachówke euronit extra.
Gdy dotarła na plac budowy okazało sie że jest uszkodzona. Farba którą jest pomalowana na prawie wszystkich dachówkach jest otarta. Są widoczne duże ślady na górnej części dachówki w dolnej jej części.
czy ktokolwiek miał podobny problem i jak go rozwiązał?
pozdrawiam
Gdy dotarła na plac budowy okazało sie że jest uszkodzona. Farba którą jest pomalowana na prawie wszystkich dachówkach jest otarta. Są widoczne duże ślady na górnej części dachówki w dolnej jej części.
czy ktokolwiek miał podobny problem i jak go rozwiązał?
pozdrawiam
Chyba każda, a przynajmniej zdecydowana większość, dachówek cementowych po rozpakowaniu paczek ma ślady wyglądające na "otarcia". Od tego jest barwiona w masie, żeby były one jak najmniej widoczne. Nie wiem, jak wygląda ta o której tu mowa. Może jakieś fotografie. Ostatnio dachówki wyjeżdżają z zakładów produkcyjnych "za szybko", często nie daje się im czasu, żeby wyschły. Może tu leży przyczyna. Poza tym bez obrazy, ale dachówka cementowa to nie glzaurowany kafel. Dachówki ładne i bez zarysowań są przynajmniej dwa razy droższe. A tak nawiasem, choć to mało w sumie istotne, to gdzie w końcu są te "otarcia", w części dolnej czy górnej?
- Andrzej Wilhelmi
- Superużytkownik

- Kontakt:
- marcinradom
- Superużytkownik

- Kontakt:
a ja uważam, że cementówki są ładne pomimo tego, że są tanie.amc1 pisze: Dachówki ładne i bez zarysowań są przynajmniej dwa razy droższe.
co do otarć to oczywiście one występują i nie tylko w przypadku dachówek cementowych, w ceramicznych również są, a przynajmniej były do momentu kiedy producenci zaczęli nakładać coś na wzór kleju/silikonu na spodnią część dachówek.
pozdrawiam